UFC

Stipe Miočić reagirao na meč Jonesa i Ganea: ‘Sviđa mi se, čekam pobjednika‘

Stipe Miočić

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
40-godišnji Stipe ove godine napokon bi se trebao vratiti u kavez

Pravi misterij postala je karijera Stipe Miočića, točnije nastavak njegove karijere. Američko-hrvatski borac i najveći teškaš u povijesti UFC-ove teške kategorije nije se borio od trećeg mjeseca 2021. godine.

Francis Ngannou tada je nokautirao Miočića u drugoj rundi borbe, a Stipe se nakon toga poprilično pritajio. Jako rijetko davao je izjave za medije, na društvenim mrežama također je bio podosta samozatajan kad je u pitanju nastavak borilačke karijere, a ni Dana White nije puno otkrivao.

Šuškalo se prošle godine da bi Miočić mogao dočekati Jona Jonesa u teškoj kategoriji, a sam Jones je navodio Miočića kao veće ime od Francisa Ngannoua i pokazivao je interes za tom borbom. Podosta veliko iznenađenje bila je informacija da se Jones ipak bori protiv Ciryla Ganea, nakon što Francis Ngannou nije produljio ugovor s UFC-om.

Ariel Helwani pojasnio je da se Miočić nije uspio dogovoriti s UFC-om za nastup na UFC 285 eventu koji se održava 4. ožujka (treći mjesec), ali više od toga nismo znali. Uzmemo li u obzir da će Stipe u osmom mjesecu proslaviti 41. rođendan, naravno da su glasine o Miočićevom umirovljenju postale još snažnije. Srećom po Miočićeve fanove, Stipe je demantirao povlačenje iz sporta.

‘‘4. ožujka - sviđa mi se. Čekam pobjednika za meč u srpnju (7. mjesec).‘‘, napisao je Mioćić danas na svom Twitter profilu.

Time nagađanja oko nastavka Miočićeve karijere mogu i službeno prestati. Stipe se planira boriti s pobjedniko borbe između Jonesa i Ganea, a spreman je za nastup u sedmom mjesecu. Nije čak niti bitno hoće li Mioćić nastupiti baš u sedmom mjesecu ili možda koji mjesec kasnije. Najbitnije je da ćemo ga barem još jednom gledati u kavezu, a to bi moglo biti čak i protiv Jona Jonesa, po mnogima najvećeg borca u povijesti ovog sporta.

Linker
17. svibanj 2024 10:07