UFC

Strickland otvorio dušu nakon poraza: ‘Mislio sam da će to biti lagana borba, a onda me zakačio‘

Sean Strickland

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Iako je pripremio teren za napad na titulu, tu priliku je nažalost izgubio

Iako je do sinoć Sean Strickland praktički imao pripremljen teren za napad na titulu, sve je to palo u vodu nakon poraza od 'underdoga. Inače puno kvalitetniji borac što se partera tiče odlučio se na borbu u stojci protiv bivšeg kickboksača i praktički mu time dao priliku da iskoristi praktički svoje jedino oružje koje je imao za pobijediti u ovoj borbi.

Sean je priznao pogrešku u emotivnom videu koji je objavio na svojem Instagram profilu nakon poraza gdje se vidi koliko mu je krivo radi svega, ali obećava da će se ponovno uspeti na ljestvici izazivača.

"Ovo nije ugodno, nitko ne želi biti nečiji 'highlight', ali borio sam se protiv jednog od najboljih kickboksača. Mislio sam da će to biti lagana borba, vidio sam sve udarce koje je bacao, bio sam bolji u izmjenama, mislio sam da ću ga prebijati kroz sve tri runde. A na pola puta me zakačio udarcem, Alex je stvarno ubojica. Hvala mojim trenerima iako nismo upisali pobjedu. Hvala i fanovima na podršci, morat ćemo se sada ponovno penjati po ljestvici."

Alex Pereira će nakon ovakve pobjede gotovo sigurno biti idući na redu za napad na titulu, a hype koji će se izgraditi za tu borbu vjerojatno će biti temeljen na činjenici da je Pereira već u dva navrata pobjeđivao Adesanyu, doduše u kickboxing mečevima. U jednom od njih Adesanya je teško nokautiran, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li mu to stvoriti nekakvu blokadu u samoj izvedbi protiv svojeg bivšeg krvnika.

Strickland je do ovog poraza bio u nizu od šest uzastopnih pobjeda i dobro odigranom nultom rundom protiv Israela Adesanye, te bi ga radi toga samo jedna pobjeda mogla vratiti na vrata pred napad na titulu srednje kategorije.

Linker
08. svibanj 2024 14:57