UFC

(FOTO) Stricklanda muči oko, a Brener je završio na šivanju: Pogledajte posljedice njihovih mečeva

Sean Strickland (lijevo) i Elves Brenner (desno)

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Dvojica aktera sinoćnjeg eventa prikazali su ozljede koje su zadobili u meču

Sinoćnji UFC on ESPN 48 event pružio nam je uistinu pregršt zanimljivosti. Međutim, unutar ovog članka u prvi plan ćemo gurnuti dvije nezgode, odnosno dvije ozljede koje su se dogodile dvojici aktera tog eventa.

Jedan od njih je Sean Strickland. Sedmorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije nokautirao je Abusa Magomedova u drugoj rundi borbe, ali već početkom prve runde Strickland se skoro povukao iz borbe. Prst Abusa Magomedova prilikom jedne od razmjena završio je u oku Seana Stricklanda, a Sean je nekoliko minuta trebao za oporavak.

‘‘Gotovo pa sam zatrudnio zbog toga, ušlo je jako duboko. Tada se pojavila ‘kukavica‘ u meni koja me pitala ‘Zašto ne okončamo meč ovdje?‘. Ali onda sam čuo sve vas (obraćao se publici, op.a.) i odlučio sam da moram nastaviti i odraditi posao.‘‘, rekao je Strickland u intervjuu nakon meča.

Njegov problem s desnim okom nije završio niti nakon meča. Strickland se kroz nekoliko ‘‘storyja‘‘ na Instagramu požalio na ubod koji je zadobio i usput je pokazao crvenilo koje mu je zahvatilo dobar dio bjeloočnice.

‘‘Dobio sam bitku, ali izgubio sam rat. Moj Bože, ovo je užasno.‘‘, poručio je Sean, a naknadno je naveo kako mu oko neprestano suzi i peče ga.

image

Oko Seana Stricklanda

Instagram (sean Strickland)

Nadamo se da Strickland neće ostati s nekim težim i trajnijim posljedicama zbog Abusovog uboda u oko. Nešto lakšu ozljedu, ali onu koja je izgledala puno lošije, zadobio je Elves Brener.

Brazilac je na preliminarnom dijelu eventa porazio Gurama Kutateladzea, ali u meču je zadobio podosta štete. Gruzijac mu je laktom napravio veliku posjekotinu na čelu, a Brenerova kosa obojana u bijelu boju, do kraja je gotovo u potpunosti postala crvenom (zbog krvi).

Dana White na svom Instagramu je podijelio nekoliko ‘‘storyja‘‘ na kojima je prikazao Brenerovu posjekotinu. Naravno da je Brener završio na šivanju, a čini se da su doktori odradili jako dobar posao.

image

Posjekotina Elvesa Brenera

Instagram (dana White)

Sve u svemu, ovakve stvari sastavni su dio ovog sporta, a ratnici koji ulaze u kavez svjesni su mogućih posljedica. Ubodi u oko nedozvoljeni su u MMA mečevima, ali UFC još uvijek nije pronašao rješenje kojim bi takve slučajeve sveli na minimum.

Linker
15. svibanj 2024 02:09