UFC

T.J. Dillashaw o Sterlingovim optužbama za doping: ‘On već pronalazi izlike za poraz‘

T.J. Dillashaw

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
36-godišnji borac bantam kategorije ne osvrće se previše na optužbe prvaka

Dugo T.J. Dillashaw čeka na priliku da vrati pojas UFC-ove bantam kategorije u svoje vlasništvo, a kroz deset dana dobit će tu priliku. Naravno, ako ne bude ozljeda i neplaniranih otkazivanja.

36-godišnji T.J. titulu prvaka napustio je u trećem mjesecu 2019. godine nakon pozitivnog testa na doping. Ubrzo je uslijedila i suspenziija koja je potrajala sve do prvog mjeseca 2021. godine, a Dillashaw se sredinom prošle godine vratio u kavez. Podijeljenom sudačkom odlukom dobio je Coryja Sandhagena i tako je izborio napad na titulu.

22. listopada (10. mjesec) Dillashawa čeka meč protiv Aljamaina Sterlinga u Abu Dhabiju. Više od godinu dana prošlo je od meča između Dillashawa i Sandhagena, a T.J. je imao dulju pauzu zbog operacije koljena koje je ozlijedio u meču protiv Sandhagena. Razgovarajući s Danielom Cormierom i Ryanom Clarkom za ESPN, Dillashaw se osvrnuo na svoj meč protiv Sandhagena i ozljedu koljena.

‘‘Borba je bila teška i morao sam proći kroz neke ozbiljne stvari u toj borbi. Koljeno mi se ‘raspalo‘ krajem prve runde i nisam bio svjestan koliko je stvar ozbiljna dok nisam stao na noge uoči druge runde. Bilo je teško, ali morao sam zagristi štitnik za zube i nastaviti s borbom. Borba bi izgledala kao prva runda da se nisam ozlijedio. Imao sam užasnu drugu rundu, moj trener me morao razbuditi i ta borba služi mi kao dokaz moje mentalne snage. Odradio sam posao protiv jako opasnog protivnika za kojeg sam znao da je čvrst. Sandhagen je dobar i prezentirao je neke stvari s kojima se nikad nisam susreo.‘‘, pojasnio je Dillashaw.

Aljamain Sterling koji je aktualni prvak UFC-ove bantam kategorije nema naročito dobro mišljenje o Dillashawu. Aljo konstantno ističe da je Dillashaw varalica i tvrdi kako se T.J. vjerojatno i dalje dopingira, ali pronalazi način za sakriti to. Dillashaw se u razgovoru za ESPN osvrnuo na Sterlinga i animozitet koji očito postoji sa Sterlingove strane.

‘‘Pokušavam na gajiti nikakvu mržnju prema protivniku kad se borim. Znam da se bolje borim kad sam opušten i kad se zabavljam. Rano u karijeri naučio sam to, nakon meča protiv Dominicka Cruza. Nemam ništa protiv njega (Sterlinga). Mislim da on već pronalazi izlike za poraz i pokušava igrati mentalne igrice.‘‘, rekao je Dillashaw.

T.J. djeluje smireno, zrelo i spremno za napasti titulu prvaka po treći put u svojoj karijeri. Kladionice možda pomalo iznenađujuće favoriziraju Sterlinga (1,50-2,50 u prosjeku). Istina da je Dillashaw imao dugu pauzu i godine ga sustižu, ali činjenica je da se još uvijek radi o jednom od najkompletnijih boraca na cijelom UFC-ovom rosteru.

Kompletan intervju Dillashawa za ESPN pogledajte pri dnu teksta.

Linker
20. svibanj 2024 06:49