UFC

T.J. Dillashaw uspješno odradio operaciju: ‘Spreman sam boriti se za titulu početkom iduće godine‘

T.J. Dillashaw
 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Borac UFC-ove bantam kategorije pretrpio je ozbiljne ozljede u zadnjem nastupu

Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije T.J. Dillashaw nedavno se vratio borbama nakon dvije i pol godine izbivanja iz kaveza. Pobjedom protiv Coryja Sandhagena, Dillashaw se ekspresno vratio u sami vrh kategorije, a izgledno je kako će njegov idući nastup biti borba za pojas protiv pobjednika borbe između Aljamaina Sterlinga i Petra Yana. Međutim, Dillashaw je iz borbe protiv Sandhagena izašao s ozbiljnim ozljedama lijevog koljena i bilo je upitno kada će ponovno moći nastupiti. 35-godišnjaku uspješno je odrađen operacijski zahvat te je u podcastu Brendana Schauba otkrio o kakvim se točno ozljedama radilo, kao i vrijeme kada se planira vratiti u kavez.

''Odradio sam operaciju prošli četvrtak. Imao sam puknuća meniskusa i stražnjih križnih ligamenata (PCL). Gotovo sve u koljenu je napuklo. Srećom prednji križni ligamenti (ACL) nisu. Zapravo sam sretan rezultatima jer bih se devet mjeseci oporavljao od ozljede prednjih križnih ligamenata, a sada me čeka tri mjeseca oporavka prije nego se mogu vratiti treninzima. Spreman sam boriti se za titulu početkom iduće godine.'', rekao je Dillashaw.

Uzevši u obzir da se Yan i Sterling bore 30. listopada ove godine, početak iduće godine čini se kao sasvim razuman vremenski period za tu borbu. Ipak, nameće se pitanje hoće li Dillashaw uistinu dobiti borbu za pojas ili će mu trebati još jedna borba. Jose Aldo prozvao ga je nakon svoje pobjede protiv Munhoza, a čelnici UFC-a nisu se službeno oglašavali po ovom pitanju. Određeni repovi povlačili su se nakon pobjede Dillashawa protiv Sandhagena jer se radilo o izuzetno tijesnoj odluci koja je mogla otići na obje strane. Međutim, Dillashaw je uvjeren da je zasluženo pobijedio.

''Nakon što sam se vratio i pogledao borbu, siguran sam da sam pobijedio. Znam da se radilo o tijesnoj borbi zbog štete koju je nanio, no morate biti svjesni kako je on te runde i osvojio. Dobio je te dvije runde u kojima je nanosio štetu.'', izjavio je T.J.

Svakako su dobre vijesti da 35-godišnjak neće morati dugo izbivati te će se relativno brzo vratiti treninzima. Preostaje vidjeti kako će se rasplesti borba između Sterlinga i Yana, a onda će nam vjerojatno biti poznati i naredni potezi UFC-a po pitanju odlične bantam kategorije.

Linker
14. svibanj 2024 17:04