UFC

Thiago Santos pojasnio razloge prelaska u PFL: ‘Neću biti licemjer, naravno da želim milijun dolara‘

Thiago Santos

 Instagram (thiago Santos)
UFC-ov veteran odlučio se za promjenu u svojoj karijeri

Veliko i zvučno pojačanje PFL je obznanio početkom proteklog mjeseca. Thiago ‘‘Marreta‘‘ Santos (22-11-0, 14-10 UFC) napustio je UFC i postao je novom akvizicijom PFL-ove poluteške kategorije.

Brazilac koji se jednom borio i za UFC-ovu titulu prvaka poluteške kategorije te je dobrano namučio Jona Jonesa u PFL je došao nakon dva uzastopna poraza i ukupno pet poraza u posljednjih šest nastupa. Santos je porazio samo Johnnyja Walkera u tom periodu, ali gubio je od same elite poluteške kategorije.

Nakon poraza od Jamahala Hilla, 38-godišnji Santos raskrstio je s najjačom svjetskom MMA organizacijom i utočište je pronašao u PFL-u gdje će se sljedeće godine boriti za glavnu nagradu u iznosu od milijun američkih dolara. Gostujući u Trocacao Franca podcastu, ‘‘Marreta‘‘ je pojasnio razloge svoje odluke.

‘‘Bio je pravi trenutak za probati nešto drukčije u ovoj fazi karijere. Neću biti licemjer, naravno da želim osvojiti milijun dolara. Jasno da želim novac. Ne želim čekati predugo, tipa do svog posljednjeg meča i onda pokušati izvući što više novca. Ne, ja se uistinu želim boriti. Znam da još uvijek mogu napraviti velike stvari u MMA-u te imam nekoliko godina borbi pred sobom. Sada je bio pravi trenutak za ovo. Nove prilike, bolji honorar. Sve me činilo voljnim za promjenu‘‘, rekao je Santos koji nije htio precizirati koliko točno će zarađivati unutar PFL-a, ali tvrdi da se radi o većem iznosu nego što je zarađivao pod okriljem UFC-a.

Santos je također otkrio kako mu je ostao jedan meč prema ugovoru s UFC-om, ali sve je riješio na prijateljski način s UFC-om i oni mu nisu radili probleme prilikom prelaska u PFL. Odlučili su raskinuti ugovor s njim i dopustili su mu promjenu u karijeri.

Thiago Santos kao član ATT-ja mogao bi se u sklopu turnira susresti s nekom od timskih kolega poput Omarija Akhmedova, Antonija Carlosa Juniora ili Josha Silveire. Svjestan je Santos da bi se to moglo dogoditi, ali nema ništa protiv toga.

‘‘Svi smo zreli, prijatelji smo i treniramo zajedno već dugo vremena. Ako se bude moralo dogoditi, neka bude. Borit ćemo se, a prijateljstvo će se nastaviti i poslije toga.‘‘, rekao je Santos koji predviđa da će Omari Akhmedov osvojiti turnir pobjedom protiv Roba Wilkinsona, a nije otpisao ni svoj prelazak u tešku kategoriju.

Dobra stvar je što je Santos pronašao novu motivaciju, a u nešto lakšoj konkurenciji sigurno će imati što za reći, a možda osvoji i taj milijun dolara.

Linker
03. svibanj 2024 16:28