UFC

Tom Aspinall nova je teškaška UFC sila, uništio je Volkova kao nitko do sada

Tom Aspinall

 screenshot
Fantastičnu večer za Engleze takvom je najviše učinio fenomenalni 27-godišnjak

Teško da smo bolji povratak UFC-a u Europu mogli poželjeti od onog kakav nam pružen UFC Fight Night 204 priredbom održanom u londonskoj O2 Areni. 12 sjajnih borbi na kakve nemamo apsolutno nikakvog prigovora dobili smo ispred sebe u popularnom terminu, a najzadovoljnija ipak može biti publika u dvorani, koja je mogla slaviti zajedno s većinom svojih sunarodnjaka.

U glavnoj borbi dobili smo novog ozbiljnog kandidata za sam vrh teške kategorije, a to je 27-godišnji Tom Aspinall. U svojoj petoj UFC borbi dobio je Englez najteži ispit do sada, Alexandra Volkova. A onda je čovjeka, koji se borio protiv većine najboljih na svijetu, savladao dominantno kao nitko do sada. Dovoljno je samo navesti da je posao završio u prvoj rundi, dok su Curtis Blaydes i Ciryl Gane s Rusom u Octagonu proveli po punih pet.

Savršenu taktiku proveo je Aspinall u ovoj borbi, čak je mnoge njome iznenadio, ali to si Volkov nije smio dozvoliti. Nakon kratkih izmjena na nogama, gdje je Rus već po običaju najviše gađao low kickove, Aspinall je prepoznao sjajan trenutak za odvođenje borbe na pod. Tamo je vrlo brzo počeo raditi značajnu štetu udarcima, sve dok se Volkov kratko nije uspio vratiti na noge. Sad već krvave glave prihvatio je nekoliko otvorenih izmjena, sve dok Aspinall još jednom nije prepoznao priliku za rušenje. Ovog puta odabrao je drugačiju strategiju. Krenuo je na ruku te je uspio zatvoriti podlogu i prisiliti Volkova na tapkanje. Široki osmijeh pojavio se na njegovom licu, a kako i ne bi kad mu se automatski počelo smiješiti mjesto u teškaškoj Top 5 eliti.

Nije Aspinall bio jedini impresivan Englez. Ništa manje kvalitetno nije svoju borbu odradio Arnold Allen, koji je došao do devete pobjede u devetom UFC nastupu, ali svakako prema imenu protivnika najveće do sada. Dana Hookera završio je u prvoj rundi jedne lude borbe u koju su obojici ušli na sve ili ništa. Nakon prve prave razmjene Hooker je već bio uzdrman, ali uspio je uzvratiti te na trenutak 28-godišnjeg Engleza izbaciti iz balansa. Ipak, nedovoljno da se ovaj ne uspije oporaviti i krenuti u novi opak napad koji je rezultirao serijom čistih pogodaka, a onda i prekidom borbe.

Drugu pobjedu u drugom UFC nastupu, još jednom u prvoj rundi, ostvario je Paddy Pimblett, kojem je Kazula Vargas bio protivnik ipak jednu kvalitativnu kategoriju ispod njega. Nakon što je Meksikanac u početku borbu pokazao gotovo sve čime je namjeravao zaprijetiti, Paddy je preuzeo kontrolu, odveo borbu na pod, a onda tamo završio gušenjem. Nema sumnje kako se ovdje gradi nova globalna zvijezda, nakon što je britanske fanove još kao borac Cage Warriorsa uspio osvojiti.

Iako je došao do pobjede u svojoj povratničkoj borbi, odnosno prvoj nakon više od dvije godine, Gunnar Nelson vjerojatno neće biti zadovoljan svojom izvedbom protiv Takashija Satoa. Borca koji nije poznat po dobrom hrvanju i parteru podosta je lako rušio na pod, no onda je neugodno iznenadio time što tamo nije uspijevao doći do zahvata vrijednog prekida. Pobjeda jednoglasnom odlukom je čista, ali znamo da Islanđanin može i mora bolje.

Junakinja tribina bila je i Molly McCann. Popularna "Meatball" dobila je prve dvije runde borbe protiv Luane Caroline, no nije stala u trećoj. Tražila je prekid, a onda ga i dobila, jednim od ljepših nokauta kojih se sjećamo iz ženskih UFC borbi. Kružni udarac laktom sjeo je točno na bradu Brazilke koja je istog trenutka bila gotova.

Neporažen je uspio ostati i Ilia Topuria, koji je svoju 12. profesionalnu pobjedu, a četvrtu u UFC-u, ostvario protiv Jaija Herberta, jedinog Engleza na glavnom programu koji nije pobijedio. Bio je Herbert tome blizu, nakon što je u prvoj rundi high kickom bacio gruzijskog Španjolca na pod, a onda je tijekom runde još par puta bio u dobroj situaciji. Topurioa se između prve i druge runde oporavio te uspio pronaći svoj udarac kojim je završio borbu i nastavio svoj niz. Odmah nakon borbe prozvao je Paddyja Pimbletta, s kojim je već tijekom tjedna imao okršaj u hotelu.

Na uvodnom programu također se održalo šest borbi, a njihov izvještaj možete pročitati OVDJE.

UFC Fight Night 204 - Rezutati

Tom Aspinall def. Alexander Volkov - SUB (R1 3:45)
Arnold Allen def. Dan Hooker - TKO (R1 2:33)
Paddy Pimblett def. Kazula Vargas- SUB (R1 3:50)
Gunnar Nelson def. Takashi Sato - jednoglasna sudačka odluka
Molly McCann def. Luana Carolina - KO (R3 1:52)
Ilia Topuria def. Jai Herbert - KO (R2 1:07)

Makwan Amirkhani def. Mike Grundy - SUB (R1, 0:57)
Sergei Pavlovich def. Shamil Abdurakhimov - TKO (R1 4:03)
Paul Craig def. Nikita Krylov - SUB (R1 3:57)
Jack Shore def. Timur Valiev - jednoglasna sudačka odluka
Elise Reed def. Cory McKenna - podijeljena sudačka odluka
Muhammad Mokaev def. Cody Durden - SUB (R1 0:58)

Linker
11. svibanj 2024 15:34