UFC

Tony Ferguson ne odustaje od prozivanja Khabiba: ‘Vratit ću ga iz mirovine, on se nije povukao‘

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
38-godišnji ‘‘El Cucuy‘‘ ne može prežaliti činjenicu da se nikad nije obračunao sa svojim velikim rivalom

Borba koja se nikad nije dogodila, iako je pet puta ugovorana, a MMA fanovi će ju teško prežaliti, svakako je ona između Tonyja Fergusona i Khabiba Nurmagomedova.

Nekoliko godina ta dvojica vrhunskih boraca kotirala su kao najbolji borci lake kategorije na svijetu, ali uvijek bi se nešto ispriječilo održavanju njihovog meča. Od Khabibovih problema sa skidanjem kilograma do Fergusona koji se sapleo preko kabela u studiju i potrgao ligamente koljena.

Na koncu je Khabib svoju karijeru završio prije nego li se obračunao s Fergusonom, a ‘‘El Cucuy‘‘ upao je u ‘‘crni‘‘ niz gdje je upisao četiri uzastopna poraza. Poprilično je jasno kako Nurmagomedova više nećemo gledati unutar kaveza i odluka o povlačenju je definitivna. Ipak, Tony Ferguson kao i brojni MMA fanovi ne može prežaliti neodržavanje te borbe i još uvijek proziva Khabiba.

‘‘Ja sam taj koji će ga vratiti iz mirovine. Taj tip se nije definitivno povukao. Kad doživite neku tragediju, odnosno kad izgubite nekog (Khabib je izgubio oca, op.a.), tada vam treba pauza da promislite o svemu. Ali njegov otac rekao je da se borba između mene i Khabiba mora dogoditi. Prije nego je umro, rekao je to, a Khabib to ima na umu.‘‘, rekao je Ferguson na konferenciji za medije uoči UFC 279 eventa.

Radi se o pomalo ‘‘prljavoj‘‘ taktici Tonyja Fergusona koji sada pokušava Khabiba navesti na povratak tako što se služi riječima njegovog pokojnog oca. Okolnosti su sada puno drukčije nego onda kad je Abdulmanap Nurmagomedov to izjavio, a nakon smrti Khabibova oca, Khabib je dao obećanje majci kako će mu meč protiv Gaethjea biti posljednji. Šteta je što Ferguson ne uspijeva poštovati takvu odluku, ali nakon četiri uzastopna poraza, jasno je kako mu pobjeda nad Khabibom silno treba da poboljša svoju ostavštinu.

Ranije ove godine, Ferguson je došao na ideju da on i Khabib budu u ulogama trenera u sklopu The Ultimate Fightera, a i Dana White pokazao je interes za takvim projektom. Ferguson još uvijek želi da se to ostvari, iako nema konkretnijih pomaka u tom smjeru.

‘‘Dobili smo zeleno svjetlo (odobrenje). Čekamo debelog Khabiba. Zapravo sam ga nazvao ‘Khabibom‘. Jeste li čuli to? Čekamo tog debelog glupana, a ja ću biti realan i iskren prema vama. Dobili smo odobrenje od čelnika, od Khabibovog trenera, a i od njegovog menadžera. Zapravo samo Khabiba čekamo. On je ipak preplašen. Borili se ili ne, možemo samo odraditi trenerski posao i to će sigurno biti zabavno.‘‘, rekao je Ferguson.

‘‘El Cucuy‘‘ ovog vikenda borit će se protiv Li Jinglianga, a odlučio se i za prelazak u višu, velter kategoriju. Iako se raduje nastupu u višoj kategoriji, Ferguson ističe kako nije definitivno napustio laku kategoriju.

‘‘Velter je moj dom i uživam u tome. Ja sam na 14-2 omjeru u velteru i većinom sam nokaute upisivao. Ali i laka kategorija također je moj dom.‘‘, pojasnio je Tony, a osvrnuo se i na Jinglianga.

‘‘Li se voli potući. Naravno da je svjestan da se i ja volim potući. Ući ćemo u kavez, impresionirat ćemo mnoge ljude i pružit ćemo vam vatromet.‘‘, rekao je ‘‘El Cucuy‘‘ koji djeluje motivirano i dobro raspoloženo.

Kompletnu Tonyjevu konferenciju za medije uoči borbe protiv Jinglianga na UFC 279 event, možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
18. svibanj 2024 23:09