UFC

UFC 268 ušao u povijesne knjige na račun novog velikog rekorda

Shane Burgos i Billy Quarantillo

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Prošlog vikenda održana UFC priredba oduševila je apsolutno sve koji su je pratili

Od prve do posljednje borbe UFC 268 bio je poseban spektakl. Malo je viđeno kalkuliranja, a puno akcije i velike želje doći do pobjede. Tko zna, možda je Madison Square Garden dvorana koja donosi nešto posebno. Sjetite se samo UFC 217 priredbe i onoga što je ona donijela. Po mnogima je to najbolja priredba u UFC povijesti, a mjesto događanja bilo je isto.

UFC 268 nećemo svrstavati baš među najbolje u povijesti, no o jednom od najuzbudljivijih borilačkih evenata u 2021. godine je svakako riječ. Posebno ako ste pratili cijeli program jer se uistinu imalo što vidjeti. No, po jednom podatku ipak će ta priredba ući u povijest UFC-a. Po rekordu koji nam je otkrio uvijek ažurni MMA by the Numbers.

Naime, UFC 268 priredba je na kojoj je u zbroju pogođeno najviše značajnih udaraca u povijesti. 1973 udarca, što je čak za 155 više od dosadašnjeg rekorda koji je držao program UFC 238 priredbe održane u lipnju 2019. godine. Ipak, vrijedi spomenuti kako je ta priredba na programu imala dvije borbe manje te je broj udaraca po borbi ipak na strani programa tada predvođenog od strane Henryja Cejuda i Marlona Moraesa.

Iako je veliki broj udaraca viđen u glavne dvije borbe te posebno u okršaju Gaethjea i Chandlera, najviše zahvale tome ipak odlazi borbi održanoj nakon posljednje spomenutog dvoboja. Riječ je o duelu perolake kategorije između Shanea Burgona i Billyja Quarantilla. Za Burgosa smo znali da je čovjek koji voli akciju, što se dokazalo u njegovim ratovima protiv Calvina Kattara i Josha Emmetta. Sad je napokon iz jednog takvog rata izašao kao pobjednik, ali protivnik sebe je imao itekako čvrstog i opakog protivnika.

Od Billyja Q se očekivalo hrvanje i pokušaj opstrukcije akcije, ali dogodilo se suprotno. Tako su njih dvojica zajedno pogodili 357 udaraca, što je četvrta brojka u UFC povijesti. Ujedno i najveća brojka u borbi čiji dio nije bio Max Holloway.

Ovo su svakako dvije najznačajnije brojke po pitanju rekorda vezane uz sjajnu priredbu, no nema sumnje kako ćemo istu pamtiti po još puno toga. Odlično je započeo ovaj mjesec za sve MMA fanove.

Linker
16. svibanj 2024 20:58