UFC

UFC čak sedam boraca sa noćašnje priredbe nagradio bonusom: Svi finiši su nagrađeni sa 50 tisuća dolara

Jiri Prochazka vs Glover Teixeira

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Do sad smo navikli na sveukupno četiri bonusa

UFC inače bonusom za borbu večeri nagradi dva borca koji su sudjelovali u toj borbi, plus dva bonusa za performans večeri što ukupno čini četiri bonusa po priredbi. Izgleda da im se ovog puta nakon noćašnje priredbe otvorilo srce (a i novčanik) te su podijelili čak šest bonusa. Svaki borac koji je borbu završio prekidom nagrađen je sa dodatnih 50 tisuća dolara.

Bonus za borbu večeri dobili su akteri 'main event-a'. Jiri Prochazka i Glover Teixeria su nakon pet rundi bespoštedne tučnjave ostavili srca u kavezu, a očito je to prepoznao i UFC. Podsjećamo, Jiri je prisilio Glovera na predaju krajem pete runde, nakon što je Glover vodio na sudačkim karticama.

Sljedeći bonus za performans večeri dobila je Silvana Gomez Juarez, borkinja slamka kategorije koja je svoju protivnicu Nu Liang nokautirala u prvoj rundi.

Nadalje, također bonus za performans večeri je dobio kineski borac lake kategorije Hayisaer Maheshate, koji je također u prvoj rundi nokautirao Stevea Garciu. Inače, Maheshate je prvi kineski borac koji je ugovor s UFC-om izborio preko DWCS-a.

Jack Della Maddalena, australski velteraš pobijedio je talentiranog Ramazana Emeeva tehničkim nokautom u prvoj rundi te je na taj način također zaradio dodatni bonus.

Još jedan australski borac, Jake Matthews, također je osvojio bonus za performans večeri nokautiravši Andrea Fialha u drugoj rundi borbe.

Na samom kraju, bonus je pokupila i Weili Zhang koja je atraktivno nokautirala Joannu Jedrzejczyk, koja se potom umirovila iz MMA sporta.

Lijepo je za vidjeti da borci napokon dobivaju barem malo više novca. Radi li se tu o UFC-ovoj reakciji na brojne kritike koje ih prate već neko vrijeme, ne znamo. Ali u svakom slučaju, svaki bonus više borcima puno znači, tako da se nadamo da će se ovakva politika i nastaviti.

Linker
18. svibanj 2024 08:31