UFC

UFC Fight Night 201 event ostao bez glavne borbe: meč za ‘najboljeg Rafaela u UFC-u‘ ima novi datum

Rafael dos Anjos i Rafael Fiziev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Fiziev i dos Anjos morat će se strpiti još neko vrijeme prije nego se međusobno obračunaju

Samo tjedan dana prije održavanja UFC Fight Night 201 priredbe, organizatori su naišli na ozbiljan problem. Naime, Rafael dos Anjos i Rafael Fiziev trebali su predvoditi taj event, no taj meč borao je biti odgođen.

Rafael Fiziev, borac kazahstanskog i kirgistanskog državljanstva s boravištem na Tajlandu, naišao je na probleme s izdavanjem vize koja mu je potrebna da kroči na teritorij Sjedinjenih Američkih Država. Priredba se održava u Las Vegasu.

Ipak, dobre vijesti za fanove jeste informacija kako ovaj meč nije u potpunosti otkazan, nego će biti prebačen na drugu priredbu. Dos Anjos i Fiziev borit će se 05. ožujka (treći mjesec) na UFC 272 priredbi, koju predvode Colby Covington i Jorge Masvidal. Činjenica je kako je taj event trebao barem još jedan jaki meč, a borba za ''najboljeg Rafaela u UFC-u'' svakako zadovoljava apetite mnogih.

Inače, Fiziev je trenutno 11. u poretku izazivača lake kategorije, dok RDA zauzima šesto mjesto. Obojica se nadaju napasti sami vrh kategorije ove godine, no činjenica je kako će put jednog od njih, biti usporen nakon međusobnog obračuna. 28-godišnji Fiziev u nizu je od pet uzastopnih pobjeda i na glasu je kao jedan od najvećih potencijala u kategoriji.

Rafael dos Anjos s druge strane bivši je prvak i s napunjenih 37 godina, vjeruje da još uvijek pripada vrhu. Brazilac se nije borio od jedanaestog mjeseca 2020. godine, a tada je slavio protiv Paula Feldera. Bio je to povratak dos Anjosa u laku kategoriju, nakon dva uzastopna poraza u velteru (Edwards, Chiesa).

Što se UFC Fight Night 201 priredbe tiče, organizatori su već odredili novu glavnu borbu večeri. Jamahal Hill i Johnny Walker predvodit će program. Bit će to drugi uzastopni ''main event'' za Walkera, nakon što je u desetom mjesecu poražen od strane Thiaga Santosa. Jamahal Hill u ovu borbu ulazi nakon pobjede nad Jimom Cruteom.

Linker
17. svibanj 2024 15:06