UFC

UFC ide provjerenim receptom, priprema se borba dva posljednja protivnika Israela Adesanye

Robert Whittaker i Marvin Vettori

 screenshot (YouTube, UFC)
Borba Roberta Whittakera i Marvina Vettorija trebala bi naći svoje mjesto na UFC 275 programu

UFC će po drugi put za redom upariti dva borca koji iz svoje posljednje borbe nose poraz od prvaka srednje kategorije, Israela Adesanye. S tim da će to ovog puta biti dvojac koji čine borci koji su od Adesanye gubili po dva puta. Kako otkriva Ariel Helwani, a nakon njega i niz relevantnih medija, UFC je u posljednjoj fazi dogovaranje borbe između Roberta Whittakera i Marvina Vettorija.

U pitanju su dva borca koji su iz posljednjih susreta s Adesanyom izašli uvjereni kako mogu bolje od toga što su pokazali. I obojica su motivirani doći do treće prilike, one za koju su uvjereni da će im biti dovoljna za savladati ga.

Borba bi se, prema trenutno dostupnim informacijama, trebala održati na UFC 275 priredbi predviđenoj za 11. lipnja, s Gloverom Teixeirom i Jirijem Prochazkom u glavnoj borbi. Naravno, to još uvijek nije potvrđeno, iako su izvori itekako relevantni.

Whittaker (23-6, 14-4 UFC) je zapravo bio uvjeren da je dovoljno za savladati Adesanyu napravio već u njihovoj borbi održanoj prošlog mjeseca, no realno je reći kako je Adesanya u pet rundi njihovog okršaja ipak bio bolji i konkretniji borac. Zapravo, stvorio se dojam da borbu niti nije odradio na svom maksimumu. No, Whittaker je svakako izgledao bolje nego u njihovoj prvoj borbi, održanoj krajem 2019. godine, gdje je bio nokautiran u drugoj rundi te je tim putem ostao bez titule koja je od tada u vlasništvu borca s Novog Zelanda.

Za razliku od Whittakera, Vettori (18-5-1, 8-3-1 UFC) je protiv Adesanye puno bolje izgledao u njihovom prvom susretu, koji se dogodio u proljeće 2018. godine. Tada su odradili neizvjesnu borbu dva talentirana nadolazeća borca, a kasniji prvak slavio je podijeljenom odlukom suca. Na krilima toga ušao je Vettori u prošlogodišnji okršaj, da bi iz njega izašao s uvjerljivim porazom sudačkom odlukom. Vratio se u Octagon par mjeseci kasnije, u još jednom duelu dva prethodna Adesanyina izazivača, gdje je bio bolji od Paula Coste.

Whittaker je nakon prošlomjesečne borbe izjavio kako namjerava dokazati kako je bolji od svih ostalih te dovesti se u priliku da ga Adesanya ne može izbjeći. Što se tiče Vettorija, on bi već u slučaju pobjede u ovoj borbi imao reference tražiti novi napad na titulu. Idući na redu je, kako sada stvari stoje, Jared Cannonier.

Linker
18. svibanj 2024 14:57