UFC

UFC nagradio najbolje: Rafael Fiziev u nevjerojatnom je nizu osvajanja bonusa

Rafael Fiziev

 Screenshot (youtube, Mma Weekly)
Četvero boraca nagrađeno je bonusom za izvedbu večeri, a titula najbolje borbe večeri otišla je u ruke borkinja

DOBITNICI BOnusa

Sinoćnja UFC on ESPN 31 priredba ponudila je pregršt zanimljivosti i odličnih finiša. UFC-ovi čelnici nisu imali lak posao pri odabiru boraca koji će biti nagrađeni bonusima od 50 tisuća dolara. Ipak, promocija se morala odlučiti, a četiri borca nagrađena su za najbolje izvedbe večeri.

Rafael Fiziev još jednom potvrdio je status jednog od najatraktivnijih boraca na rosteru. 28-godišnji Kirgistanac savladao je Brada Riddella spektakularnim nokautom u trećoj rundi. Kružni udarac desnom nogom ozbiljno je uzdrmao Riddella, koji je sa zadrškom završio na podu. Fiziev je tako došao do pete uzastopne pobjede, a u posljednja četiri nastupa osvajao je bonus. Dvaput je nagrađen za borbu večeri, a dvaput za najbolju izvedbu. Stvarno sjajan niz borca lake kategorije.

Jamahal Hill odličnim desnim krošeom nokautirao je Jimmyja Crutea nakon samo 48 sekundi i kući odlazi bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara bonusa.. Prvi je to bonus za Jamahala Hilla, u njegovom petom UFC nastupu.

Clay Guida priuštio je fenomenalan preokret protiv Leonarda Santosa, a još je fascinantnija činjenica da je submissionom savladao majstora BJJ-a. 39-godišnji veteran ugušio je Santosa RNC-om u drugoj rundi i time je došao do svog jubilarnog desetog bonusa.

Chris Curtis ove godine napokon je dočekao UFC debi. Ovaj iskusni borac srednje kategorije, debitirao je prije mjesec dana na UFC 268 priredbi. Nokaut protiv Phila Hawesa nije mu donio bonus, no zato je nagrađen za današnji nokaut protiv favoriziranog Brendana Allena.

Bonusom za najbolju borbu večeri nagrađene su Cheyanne Vilsmas (donedavno Buys, op.a.) i Mallory Martin. Vilsmas je slavila jednoglasnom odlukom sudaca, no Mallory će lakše prebroditi poraz uz dodatnih 50 tisuća dolara koje će dobiti uz svoj osnovni honorar. Obećale su ove dvije djevojke da će ići po bonus, a obećanje su ispunile.

Nažalost, Duško Todorović ostao je bez bonusa za svoj tehnički nokaut u prvoj rundi protiv Makija Pitola. Međutim, neće srpski borac previše tugovati, jer sama pobjeda u ovom meču, itekako mu je značila.

Linker
02. svibanj 2024 12:32