UFC

UFC odabrao glavnu borbu večeri za UFC FN 224: ‘Fight card‘ na papiru izgleda podosta loše

Mackenzie Dern

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Mackenzie Dern i Angela Hill predvodit će event koji se održava za 11 dana

Tek 11 dana uoči održavanja UFC Fight Night 224 eventa, program te priredbe dobio je glavnu borbu večeri. Točnije, imao je taj event glavnu borbu večeri, a u njoj su trebale nastupiti Raquel Pennington i Irene Aldana. Međutim, nakon što je Juliana Pena otkazala nastup na UFC 289 eventu, Irene Aldana odabrana je kao zamjenska protivnica za Amandu Nunes, a Pennington je ostala bez protivnice.

UFC je stoga trebao novu glavnu borbu večeri za UFC FN 224, a izbor vjerojatno neće oduševiti mnoge. Mackenzie Dern (12-3-0, 7-3 UFC) i Angela Hill (15-12-0, 10-12 UFC) predvodit će program tog eventa. Dvije borkinje slamka kategorije trebale su se prvotno boriti ovog vikenda na UFC on ABC 4 eventu, ali njihova borba pomaknuta je za tjedan dana, odnosno borit će se 20. svibnja (peti mjesec).

Mackenzie Dern trenutno je sedmorangirana izazivačica u muha kategoriji, dok Hill zauzima 14. mjesto u poretku izazivačica. Dern će dakle braniti svoje mjesto na ljestvici, a u meč ulazi nakon dva poraza u posljednja tri nastupa. Američko-brazilska borkinja u desetom mjesecu prošle godine odradila je trenutno posljednji nastup i većinskom odlukom sudaca izgubila je od Yan Xiaonan. Prije toga porazila je Teciu Torres podijeljenom sudačkom odlukom te je izgubila od Marine Rodriguez u desetom mjesecu 2021. godine. 30-godišnja Dern poznata je kao jedna od najpotkovanijih borkinja kad je parter u pitanju, ali još uvijek nije dovoljno izbrusila svoje vještine za napad na sam vrh.

Angela Hill s druge strane UFC-ova je veteranka iza koje je čak 22 UFC nastupa. Hill je u nizu od dvije uzastopne pobjede, a jednoglasnim odlukama porazila je Lupitu Godinez i Emily Ducote. Kroz većinu svoje karijere, Hill je gubila svaki put kad bi se susrela s borkinjom koja se nalazi unutar top 10, a sada će dobiti novu priliku za taj iskorak.

Što se ostatka eventa tiče, UFC FN 224 jedan je od lošijih evenata u posljednje vrijeme, barem na papiru. Od zvučnijih mečeva vrijedi izdvojiti obračun Edmena Shahbazyana i Anthonyja Hernandeza, kao i onaj između Joaquina Buckleyja i Andrea Fialhoa. Karolina Kowalkiewicz borit će se protiv Vanesse Demopoulos, a Ilir Latifi u teškoj kategoriji će se obračunati s Rodrigom Nascimentom.

Potencijalnu borbu večeri mogli bi pružiti Carlos Diego Ferreira i Michael Johnson, a kompletan popis borbi za event koji se održava 20. svibnja (peti mjesec) pogledajte klikom na LINK.

Linker
29. travanj 2024 04:46