UFC

UFC-ov komentator nezadovoljan je trendom ‘dvostrukih prvaka‘: ‘Ostanite u svojim kategorijama, prvo tamo dominirajte‘

Islam Makhachev 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Felder je definitivno u pravu jer je ovo uistinu uzelo previše maha. Sada prvaci niti ne brane osvojeni pojas u svojim kategorijama, a već prozivaju prvake u kategoriji iznad

Nema sumnje da nikada kao danas u UFC-u nije bio prisutan trend da prvaci nakon osvajanja titule u svojoj kategoriji, ili nakon eventualno jedne ili dvije obrane titule, odmah traže napad na titulu u kategoriji iznad i pokušavaju doći do statusa dvostrukog prvaka. Gotovo da u posljednje vrijeme nema prvaka koji je barem pokušao dobiti takvo nešto.

Da je to previše uzelo maha, svjestan je i UFC-ov komentator Paul Felder. On smatra kako UFC takve stvari ne treba dozvoljavati osim ako se ne radi o nekom dominantnom prvaku u svojoj kategoriji.

‘‘Zaključili smo da je Belal Muhammad prvi izazivač za Leona Edwardsa u velter kategoriji, a Leon je rekao kako želi srušiti GSP-ov rekord. Onda dođe i Islam Makhachev koji govori da je on sljedeći za titulu u velter kategoriji. Dečki, ostanite u svojim je**nim kategorijama, budite prvaci u njima. Možemo li imati nekog dominantnog prvaka prije nego svi budete željeli boriti se za drugi pojas?‘‘, rekao je Felder u ‘‘Round-up‘‘ podcastu pa nastavio:

‘‘Prije nije bilo ovako. Ljudi to nisu radili – iako je Conor bio iznimka. On je to učinio i napravio potpuno ludilo, bio je super zvijezda. Cormer je to učinio jer je sve napravio u poluteškoj. Sada svi žele biti dvostruki prvaci. Kako bi bilo da imate cijelu listu obrana titule prije nego ovo poželite?‘‘

Felder je definitivno u pravu jer je ovo uistinu uzelo previše maha. Sada prvaci niti ne brane osvojeni pojas u svojim kategorijama, a već prozivaju prvake u kategoriji iznad. Nadamo se kako će UFC tome stati na kraj i ići putem kojeg je Felder predložio – prvo dominirati svojom kategorijom, a onda eventualno pokušati i u onoj iznad.

Linker
25. travanj 2024 22:09