UFC

UFC-ova priredba iz Brazila upisala neočekivano slabu gledanost

Charles Oliveira
 screenshot
UFC Fight Night 170 održan proteklog vikenda u Brasiliji doživio je izuzetno nisku gledanost, posebno ako uzmemo u obzir uvjete u kojima se cijeli program odvio. Zapravo, upisana je jedna od nižih brojki u duže vremena.

Prema javno objavljenim podacima, priredbu je na ESPN-u pratilo 672.000 gledatelja što je izuzetno niska brojka u usporedbi s onima u posljednje vrijeme. Naime, Fight Night priredbe na ESPN+ servisu u posljednje vrijeme redovno prelaze brojku od milijun gledatelja i očekivalo se kako će tako nesumnjivo biti i ovog puta, posebno jer je većina drugih sportskih događaja već bila otkazana.

No, čini se kako ljudima nije toliko bilo do sporta, a vjerojatno je utjecaj imao još jedan podatak. Naime, kako se početak priredbe bio pomaknuo na tri sata ranije nego je bilo planirano, tako je u Americi, posebno na zapadu, bio daleko od "prime timea". Većina programa održana je u poslijepodnevnim satima. Na glavnu borbu između Charlesa Oliveire i Kevina Leeja bilo se uključilo nešto preko 900 tisuća gledatelja, no to je i dalje bila vrlo slaba brojka. Ta borba je na američkom istoku ušla u "prime time", no u bilo kojem drugom dijelu SAD-a nije.

Priredba u dvorani održana je bez gledatelja, a sve planirane borbe uspješno su privedene kraju.

Linker
17. svibanj 2024 11:22