UFC

UFC podijelio četiri bonusa, od kojih je jedan i za čuveni ‘Twister‘

 Khalil Rountree  

 SAM WASSON/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sam Wasson/getty Images/profimedia
Od sedam prekida četiri su nagrađena bonusima

Sinoć su dodijeljena četiri bonusa za izvedbu večeri, među njima nisu sudionici naslovne i sunaslovne borbe večeri. Krenimo redom, Marcus McGhee nokautirao je Buysa u prvoj rundi i time zaključio preliminarni dio večeri, a i zaradio novčani bonus. Svih sedam preliminarnih borbi završile su prekidima, a u čitavom eventu čak sedam borbi okončano je u prvoj rundi, čime je izjednačen UFC rekord.

Iasmin Lucindo upisala je prvu ‘submission‘ pobjedu nakon punih pet godina, te time osvojila svoj prvi UFC bonus u karijeri. Sredinom druge runde ugušila je Polyanu Vianu s ‘arm-triangle choke‘ i time produžila svoj pobjednički niz na dvije uzastopne pobjede,te devete pobjede u posljednjih 10 nastupa.

Očekivano je nagrađen i Khalil Rountree nakon što je nokautom u prvoj rundi završio Chrisa Daukausa i time mu priuštio vatrenu dobrodošlicu u polutešku kategoriju. Ovo je za Rountreea četvrta pobjeda u nizu, dok je Dakaus doživio četvrti poraz u nizu.

Da‘Mon Blackshear je dobio možda i najzaslužniji bonus za atraktivnost, naime završio je Josea Johnsona ‘twisterom‘, što je tek treći ‘twister‘ u povijesti UFC organizacije. Jedini koji su osim njega uspjeli izvesti ovakav ‘submission‘ su ‘The Korean Zombie‘ Chan Sung Jung i Bryce Mitchell.

Linker
02. svibanj 2024 11:59