UFC

UFC sprema meč za privremenog prvaka u muha kategoriji: Čeka nas više nego zanimljiv revanš

Brandon Moreno vs. Kai Kara France

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak muha kategorije Deiveson Figueiredo morat će pauzirati neko vrijeme zbog ozljede

Tri puta u razmaku nešto većem od godinu dana, borili su se Brandon Moreno i Deiveson Figueiredo. Sva tri meča bila su za titulu prvaka u UFC-ovoj muha kategoriji. Svaki od boraca odnio je po jednu pobjedu, a prvi meč završen je neriješenim ishodom.

U trećem meču slavio je Figueiredo i Brazilac je trenutno prvak te kategorije. Dugo se spominjalo kako bi UFC mogao ugovoriti i četvrti obračun, što zbog blagih kontroverzi koje je izazvao ishod trećeg meča, a što zbog činjenice da se nije nazirao bolji izazivač od Morena.

Askar Askarov jedno vrijeme isticao se kao odličan kandidat, ali Kai Kara-France pobijedio ga je krajem trećeg mjeseca te se prometnuo u jednog od glavnih kandidata za napasti pojas. Sam Figueiredo isticao je kako bi se radije borio protiv KKF-a ili Pantoje te da bi Moreno trebao izboriti novu priliku.

Ipak, Figueiredo vuče ozljedu prsta zbog koje će iz kaveza izbivati barem do 10. ili 11. mjeseca ove godine. Čini se da su UFC-ovi čelnici odlučili iskoristiti tu situaciju kako bi iskristalizirali sljedećeg izazivača. Dilemu između Morena i KKF-a riješit će na najbolji mogući način, međusobnim uparivanjem njih dvojice.

Meksikanac i Novozelanđanin trebali bi se obračunati 30. srpnja na UFC 277 priredbi. Lokacija održavanja te priredbe još nije poznata.

Meč Morena i Kai Kara-Francea bio bi ujedno i za titulu privremenog prvaka muha kategorije. Ariel Helwani prvi je iznio ove informacije, a portal MMA Junkie došao je do informacija kako su borci verbalno dogovorili taj obračun i čeka se službena potvrda.

Kai Kara-France u nizu je od tri uzastopne pobjede i definitivno zaslužuje priliku za pojas, makar i onaj privremenog prvaka. Borba protiv Morena zapravo će biti i prilika za revanširanje. Naime, meksički borac pobijedio je KKF-a krajem 2019. godine. Jednoglasnom odlukom Moreno je bio bolji na UFC 245 priredbi, no oba borca drastično su napredovala od tada i bit će zanimljivo vidjeti njihov novi obračun.

Linker
17. svibanj 2024 19:51