UFC

Usman će otkazati meč protiv Edwardsa? UFC priprema zamjenu koja će silno razočarati fanove

Kamaru Usman (lijevo), Dana White (sredina) i Leon Edwards

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov event u Londonu mogao bi ostati bez planiranog ‘‘main eventa‘‘

Proteklog tjedna mogli ste čitati o službenoj potvrdi od strane UFC-a kad je u pitanju event planiran za održavanje u Londonu. UFC 286 naziv je eventa zakazanog za 18. ožujka (3. mjesec) sljedeće godine, a iako ‘‘fight card‘‘ tek treba postati poznat, jedan meč odmah se istaknuo kao favorit za glavnu borbu večeri.

Odavno se šuškalo da će Leon Edwards prvu obranu titule u velter kategoriji tražiti upravo u Londonu, a Kamaru Usman tražit će osvetu za poraz koji je pretrpio u osmom mjesecu. Ili možda neće?

Zanimljive informacije podijelio je Stephen ‘‘Wonderboy‘‘ Thompson u razgovoru za ‘‘Fred Talks Fighting‘‘. Thompson je otkrio da se Usman bori s ozljedom šake i da će morati proći operaciju koja će ga udaljiti iz kaveza na neko vrijeme.

Uzevši u obzir koliko je vrhunskih izazivača u velter kategoriji, ne radi se o strašno teškom udarcu za UFC i potencijalnih zamjena je pregršt. Colby Covington, Khamzat Chimaev i Belal Muhammad, sva trojica djeluju kao legitimni i zasluženi izazivači za pojas, ali UFC u planu ima borca čiji bi odabir razočarao fanove. Prema ‘‘Wonderboyju‘‘, borac s kojim UFC pregovara jest Jorge Masvidal.

‘‘Saznao sam da će Kamaru Usman morati na operaciju šake i znam da UFC traži nekog za ožujak (treći mjesec), a trenutno gledaju ka Jorgeu Masvidalu.‘‘, rekao je ‘‘Wonderboy‘‘.

Jorge Masvidal inače je borac koji trenutno zauzima 11. mjesto u poretku izazivača UFC-ove velter kategoriju. Pobjedu nije upisao od 11. mjeseca 2019., dakle više od tri godine. Nakon toga nanizao je tri poraza. Dvaput je bolji bio Kamaru Usman, a jednom Colby Covington.

Masvidal je prvi ‘‘title shot‘‘ dobio sredinom 2020. nakon što je pristao uskočiti na ‘‘short notice‘‘ protiv Kamarua Usmana. Taj meč izgubio je jednoglasnom odlukom, a UFC ga je nagradio još jednom prilikom jer je pristao uskočiti na ‘‘short notice‘‘. Usman ga je brutalno nokautirao u revanšu, a Masvidal je posljednji nastup upisao u trećem mjesecu ove godine. Colby Covington dominantnom izvedbom porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca.

I dok velter kategorija ima borce u sjajnim pobjedničkim nizovima, kao što su Belal Muhammad ili Khamzat Chimaev, čini se da će ‘‘money fight‘‘ opet dobiti veći značaj. Svi se sjećaju sukoba između Masvidala i Leona Edwardsa koji datira iz 2019. godine. Nakon UFC-ovog eventa u Londonu na kojem su obojica nastupili, Masvidal i Edwards prvo su se verbalno zakačili u ‘‘backstageu‘‘, a situacija je eskalirala i Masvidal je zadao nekoliko udaraca u glavu Leona Edwardsa.

Sve od tada, Edwards je zazivao meč protiv Masvidala, ali Jorge je odbijao pod izlikama da Leon ne zaslužuje meč protiv njega. Situacija se s vremenom drastično izokrenula i Masvidal je sada taj koji moli na prilici protiv Leona Edwardsa. Ako je vjerovati ‘‘Wonderboyju‘‘, Masvidalove molbe bit će uvažene.

Linker
18. svibanj 2024 06:07