UFC

Valentina Shevchenko kritizirala Mikea Bella: ‘Ova pogreška će te pratiti do kraja tvog života‘

Valentina Shevchenko (lijevo) i Alexa Grasso (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivša prvakinja UFC-ove muha kategorije teško prihvaća činjenicu da je proteklog vikenda ostala bez pobjede

Sudac Mike Bell našao se na velikom udaru borilačke javnosti nakon proteklog vikenda i meča između Alexe Grasso i Valentine Shevchenko. Gotovo nemoguće je pronaći osobu koja se slaže s njegovim bodovanjem pete runde, jer poznati sudac bodovao je petu rundu rezultatom 10-8 u korist Alexe Grasso.

Time je Bell utjecao da borba završi neriješenim ishodom, a da je rundu bodovao rezultatom 10-9 za Grasso kao ostala dva suca, Valentina Shevchenko preuzela bi tron UFC-ove muha kategorije. Ovako je Grasso remijem zadržala pojas, a Valentina Shevchenko iskazala je svoju razočaranost u jučerašnjoj epizodi MMA Houra.

‘‘Dvostruke su emocije. Jedan dio mene je ponosan zbog onog što sam odradila unutar kaveza. Znam da su tri runde definitivno moje. Uzela sam te tri runde. S druge strane, neke stvari bile su totalno nepoštene, a tu definitivno mislim na 10-8 rezultat u posljednjoj rundi. Mike Bell je napravio neke neobjašnjive stvar i mislim da bi cijeli svijet htio čuti objašnjenje. Međutim, to nije moja greška. On će s tom pogreškom morati živjeti do kraja svog života.‘‘, započela je Shevchenko, a potom se dodatno osvrnula na bodovanje posljednje runde.

‘‘Ne postoji razlog da to bude 10-8. Nitko ne priča o tome, vjerojatno zato što ne postoji valjano objašnjenje. Kao da je gledao kako je bodovao prošle runde, shvatio je da sam uzela tri runde i onda je pomislio: ‘Oh, moj Bože, ne mogu dopustiti da se ovo dogodi! Promijenit ću mišljenje i bodovat ću rundu 10-8‘‘. 10-8 u našem sportu događa se kad jedan borac ne učini apsolutno ništa, kada pokušava preživjeti tu rundu. To je 10-8 runda. Naša peta runda nije bila niti blizu tog rezultata. Svi udarci koje sam pogodila u stojci, bili su vrlo snažni udarci. Kontrola u parteru ne donosi 10-8. Kontrola ne znači ništa. Šteta je ključna, a štete nije bilo u toj posljednjoj rundi.‘‘, dodala je vrlo razočarana Valentina.

Njena razočaranost umanjit će se ako UFC ponovno ugovori meč između nje i Alexe Grasso, ali Manon Fiorot i Erin Blanchfield također se nadaju napadu na titulu. UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ na slatkim su brigama, jer nudi im se nekoliko odličnih uparivanja pri vrhu muha kategorije.

Linker
02. svibanj 2024 04:27