UFC

Valentina Shevchenko se želi boriti češće: ‘Cure, zašto ste tihe? Svi se žele boriti za titulu‘

Valentina Shevchenko 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
U 2022. Valentina je odradila samo jedan nastup, a rekla je kako je UFC imao problema u pronalasku protivnice

Valentina Shevchenko jedna je od najboljih ženskih borkinja svijeta, a sedam obrana titule govore same za sebe o kakvoj se borkinji radi. U 2022. godini nastupila je samo jednom, a rekla je da se nada kako će u ovoj biti nešto aktivnija jer je do sada uglavnom nastupala dva puta u jednoj kalendarskoj godini.

U trenutno posljednjem meču Valentina je bila ugroženija nego inače, a takav izazov nije imala još od poraza od Amande Nunes. Taila Santos joj je pružila jako tešku večer te je podijeljenom sudačkom odlukom Valentina uspjela obraniti pojas, no oko tog meča je kasnije bilo puno kontroverzi i rasprave.

Valentina sada želi ponovno nastupiti, no tvrdi kako ne može pronaći protivnicu i kako je njena kategorija čudno tiha:

‘‘Željela sam se boriti u dvanaestom mjesecu, ali razumijem da mi je teško pronaći protivnicu. Ja sam jednostavno ovdje, treniram cijelo vrijeme i gotovo svaki dan čekam na poziv. Spremna sam već od, ne znam, devetog mjeseca‘‘, rekla je Valentina u intervjuu za UFC.

‘‘Željela bih se boriti češće, ali razumijem da UFC ima problema pronaći mi protivnice protiv kojih bi se mogla boriti tako često. Razumijem da bi se svi željeli boriti za titulu, tako da što se događa s vama cure? Zašto ste tako tihe?‘‘, dodala je Valentina.

Kao logičan izbor nameće se odlična Manon Fiorot, no ne zna se je li ta borba uopće u pregovorima. Kako god, nadamo se kako će Valentina u 2023. nastaviti svojim standardnim kontinuitetom.

Linker
15. svibanj 2024 19:28