UFC

Večer finiša: Jamahal Hill završio Thiaga Santosa i došao do treće uzastopne pobjede

Jamahal Hill

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Santos je čak bio uspješan u rušenjima

U glavnoj borbi večeri noćašnjeg UFC-a borili su se Thiago Santos i Jamahal Hill. Santos je bio šesti, a Hill deseti na službenoj rang ljestvici, ali svejedno je ‘Marreta‘ u lošem nizu te je noćas trebao pobjedu, no izgleda da je opet izvukao deblji kraj.

U prvoj su rundi oba borca ispitivala distancu. Santos je pogađao ‘low kickove‘ dok je Hill bio u kontragardu, a nakon nekog vremena tražio je ‘single leg‘ rušenje na što se Hill nasmijao i uspio obraniti. Ostatak runde je Santos tražio klinč u čemu je i bio uspješan, a Hill je pogodio Santosa u međunožje te je iskoristio 90 sekundi za oporavak.

U drugoj rundi su oba borca podignula tempo, a Hill je vješto mamio Santosa u razmjene koje su njemu pogodovale. Dobro su tu pogađala oba borca, ali djelovalo je kako je cardio problem za Santosa u kombinaciji sa štetom koju je primio od Hilla. Jamahal je izgledao dosta svježije bez obzira na udarce koje su obojica primili.

U trećoj rundi Santos je uspio ostvariti rušenje, ali je samo na kratko kontrolirao Hilla koji se uspio izvući te su opet završili na nogama. Santos je opet odlučio rušiti i opet je bio uspješan, ali ovog puta je u parteru i pogodio neke udarce. Ostvario je tu Santos još jedno rušenje, ali je ovog puta dobio i koljeno od Hilla.

Četvrta runda je bila kobna za Santosa. Sredinom iste borci ponovno ulaze u razmjenu na nogama što je bilo pogubno za Santosa. Hill je pogodio, a Santos se pokrio i došao uz kavez. Tu nije bilo izlaza, Hill je udarcima u parteru završio veterana.

Bila je to treća uzastopna pobjeda za Hilla, a Santos je sad 1-5 u posljednjih šest borbi. Rezultate cijele priredbe pogledajte ispod:

UFC Vegas 59: Rezultati priredbe

Glavni dio

Jamahal Hill def. Thiago Santos via TKO (R4, 2:31)

Geoff Neal def. Vicente Luque via KO (R3, 2:01)

Mohammed Usman def. Zac Pauga via KO (R2, 0:36)

Juliana Miller def. Brogan Walker via TKO (R3, 3:58)

Serghei Spivac def. Augusto Sakai via TKO (R2, 3:42)

Terrance McKinney def. Erick Gonzalez via sub (RNC) (R1, 2:17)

Preliminarni dio

Michal Oleksiejczuk def. Sam Alvey via KO (R1,1:56)

Bryan Battle def. Takashi Sato via KO (R1 0:44)

Cory McKenna def. Miranda Granger via sub (von flue choke) (R2, 1:03)

Mayra Bueno Silva def. Stephanie Egger via sub (armbar) (R1, 1:17)

Linker
18. svibanj 2024 09:32