UFC

Veteran UFC-a najavio mirovinu emotivnim riječima: ‘Nikada više neću kročiti u ring...‘

Matt Brown i Mark Coleman

 SCREENSHOT/INSTAGRAM (MATT BROWN)
Jedan od najvećih veterana u UFC-ovoj velter kategoriji najavio je svoju mirovinu emotivnom Instagram objavom

Matt "The Immortal" Brown (24-19) član je UFC-ovog rostera od 2008. godine, a najavio je svoju mirovinu ovu subotu. Brown inače je vlasnik rekorda s najviše nokauta u povijesti UFC-ove velter divizije, svoje protivnike je nokautirao čak 13 puta.

"Nikada više neću to raditi, to je to od mene. To je objava" napisao je Brown na svom Instagramu te nastavio: "Moj život će od sada biti posvećen pomaganju drugima. Rastuća borilačka zajednica mi je otvorila mogućnost da poslujem u raznim sferama. Hvala Dani Whiteu i UFC-u što su mi dali platformu na kojoj se mogu izraziti svijetu i da moj brend može rasti...".

Brown se inače priključio UFC-u nakon što je bio "Ultimate Fighter 7" serijala čime ga je UFC publika upamtila kao agresivnog borca. U 2012. započeo je svoj niz od sjajnih sedam pobjeda u UFC-u čime je zaslužio priliku boriti se protiv bivšeg UFC-ovog izazivača Robbieja Lawlera u 2014. godini.

Zadnji nastup je imao u petom mjesecu 2023. godine kada je završio Courta McGeeja u prvoj rundi, a jedan od najupečatljivijih nastupa imao je 2017. godine kada je u dramatičnoj borbi nokautirao Diega Sancheza. Na kraju njegov skor unutar UFC-a iznosi 17-13, a iako nikada nije bio ni blizu pojasa ostat će upamćen kao legenda najjače svjetske MMA promocije što zasigurno u sportskim narativima nije mala stvar.

Linker
07. svibanj 2024 11:21