UFC

Vettori novi protivnik za Hermanssona, Holland uskočio na njegovo mjesto u borbi protiv legende

Marvin Vettori
 screenshot/YouTube
UFC je riješio problem glavne borbe priredbe planirane za idući vikend

Slijedom pozitivnog COVID-19 testa Kevina Hollanda, UFC je odlučio napraviti zamjenu između sudionika iduće dvije priredbe. Holland tako napušta glavnu borbu UFC on ESPN 19 priredbe protiv Jacka Hermanssona te na njegovo mjesto dolazi Marvin Vettori, koji se trebao boriti tjedan dana kasnije. Tako je borba između švedskog i talijanskog borca srednje kategorije postala službena.

27-godišnji Vettori (15-4-1, 5-2-1 UFC) je imao ugovorenu borbu za UFC 256 priredbu, koja je na rasporedu 12. prosinca. Trebao se okušati protiv Ronalda "Jacarea" Souze, no umjesto borbe protiv legende, sučelit će se s četvrtim borcem ljestvice kategorije i to tjedan dana ranije. Vjerojatno mu to neće imati negativan utjecaj na pripreme, samo će krenuti ranije skidati kilograme da bi u petak na vagu stao s 84.

"Jokeru" Hermanssonu (21-5, 8-3 UFC) ovo će biti drugi nastup ove godine, nakon što je u srpnju ekspresnom izvedbom zaustavio Kelvina Gasteluma. Jednu borbu ranije poražen je od Jareda Cannoniera, čime mu je prekinut niz od pet uzastopnih pobjeda, no trijumfom u ovoj borbi bi ovaj 32-godišnjak ponovno bio u uskom izboru kandidata za izazivača.

UFC računa da će se Holland (20-5, 7-2 UFC) brzo oporaviti od COVID-a, na koji nema nikakve simptome, odnosno da će mu test biti negativan do 12. prosinca. Zato su njega ubacili u borbu protiv Jacarea, s ciljem da Brazilac ne ostane bez borbe. Naime, već ljetos je samo dan prije borbe protiv Uriaha Halla uklonjen iz iste, kao zapravo prvi UFC borac koji je bio udaljen od nastupa zbog pozitivnog testa, odnosno COVID oboljenja. Holland je u međuvremenu nastupio čak četiri puta u "post lockdown" razdoblju, upisavši sve pobjede. Četiri pobjede u pet mjeseci su nešto što nitko u povijesti modernog UFC-a nije postigao, ali Kevin sad ima priliku to popraviti, odnosno doći na pet pobjeda u manje od sedam mjeseci.

Legendarnom Brazilca ovo je vrlo važan nastup, budući da će nastupiti prvi put od studenog prošle godine i poraza podijeljenom sudačkom odlukom od Jana Blachowicza. 40-godišnji Souza (26-8, 9-5 UFC) je na zalasku karijere i svaki novi poraz dovodi ga sve bliže mirovini. On će se potruditi da ipak potraje što je dulje moguće, ali se isto tako nadamo da si neće dozvoliti ono što se dogodio Vitoru Belfortu ili posebno Andersonu Silvi.

Linker
11. svibanj 2024 03:18