UFC

Vicente Luque dobio novog protivnika nakon Bradyjevog otkazivanja: Atraktivni nerangirani borac dobiva veliku priliku

Gregory Rodrigues (lijevo), Vicente Luque (sredina), Gilbert Burns (desno)

 Instagram (vicente Luque)
Iskusni Brazilac borit će se protiv talentiranog američkog borca koji je uvijek spreman uskočiti kao zamjena

Vicente Luque i Sean Brady trebali su predvoditi UFC Fight Night 241 event koji će se 30. ožujka (treći mjesec) održati u Atlantic Cityju. Međutim, Sean Brady krajem prošlog mjeseca otkazao je nastup zbog problema s ozljedom i Luque je trebao ‘‘novog partnera za ples‘‘.

Srećom, UFC je uspio pronaći borca koji je spreman uskočiti. Sama činjenica da nas od eventa dijeli više od mjesec dana definitivno je olakšala posao ‘‘matchmakerima‘‘, jer ipak se ne radi o nekakvom drastičnom ‘‘short noticeu‘‘.

Zamjena za Seana Bradyja bit će Joaquin Buckley (17-6-0, 7-4 UFC), borac koji je uvijek spreman uskočiti kao zamjena. Buckleyju će ovo biti jako dobra prilika da se pozicionira na rang ljestvici unutar velter kategorije.

Nakon što je upisao pet pobjeda i četiri poraza u srednjoj kategoriji, Buckley se prošle godine spustio u velter kategoriju i odradio je dva odlična nastupa. Andre Fialho završio je noakutiran u meču s Buckleyjem, dok je Alex Morono izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Nakon dvije pobjede nad kvalitetnim protivnicima, Buckley se nadao rangiranom protivniku i upravo to je i dobio. Luque ne samo da je rangiran, nego okupira deveto mjesto u poretku izazivača. Porazi li Luquea, Buckley bi mogao pronaći svoje mjesto unutar top 10 izazivača u kategoriji do 77 kilograma.

Dok je nastupao u srednjoj kategoriji, Buckley je uglavnom gubio od protivnika koji su na sličnoj razini kao Luque. Kevin Holland, Nassourdine Imavov i Chris Curtis borci su na koje aludiramo, a Buckleyja je porazio i Alessio Di Chirico, borac koji ipak ne pripada toj kategoriji.

Uvjeren je Buckley da u velteru može napraviti iskorak koji nije napravio u srednjoj kategoriji, a puno toga saznat ćemo 30. ožujka. Vicente Luque (22-9-0, 15-5 UFC) ulazi u ovaj meč nakon pobjede nad Rafaelom dos Anjosom u osmom mjesecu prošle godine. Prije te pobjede, Luque je imao dva uzastopna poraza, a bolji od njega bili su Geoff Neal i Belal Muhammad. Pobjeda nad Buckleyjem bit će imperativ za Luquea ako i dalje ima ambicije za sam vrh velter kategorije.

Otkazivanjem Seana Bradyja, Luque je izgubio mjesto u glavnoj borbi večeri. On i Buckley neće predvoditi event, jer UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ odlučili su da će borba između Erin Blanchfield i Manon Fiorot biti ‘‘main event‘‘ na priredbi u Atlantic Cityju.

Linker
26. travanj 2024 14:59