UFC

(VIDEO) Deiveson Figueiredo ponio bananu na suočavanje s Brandonom Morenom

Deiveson Figueiredo, Brandon Moreno

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)
Akcije vjerujemo da neće nedostajati

Deiveson Figueiredo danas u noći sa subote na nedjelju borit će se po četvrti put s Brandonom Morenom, a zanimljivo je to da će ova borba, kao i prethodne tri biti za UFC pojas u muha kategoriji.

U njihovom prvom susretu prije nešto više od dvije godine završilo je neriješeno, čime je Figueiredo zadržao pojas prvaka. Pola godine kasnije Moreno pobjeđuje i preuzima pojas u svoje vlasništvo, da bi ga nakon još pola godine u ruke ponovno dobio Figueiredo.

Za sada su izjednačeni, a večerašnji susret trebao bi pokazati tko je od njih dvojice zaista bolji borac. Tenzije su dodatno pojačane nakon što je Figueiredo na suočavanju Morenu mahao s bananom pred nosom, navodno zbog nekakvih rasističkih komentara koje je Moreno uputio prema njegovom timu. Koliko ima istine u tome nije poznato, no Moreno je ostao hladan kao špricer.

Jedna od teorija o navodnom rasističkom činu je ta da je Morenov UFC kolega i borac Marcel Rojo tijekom konferencije za novinare koristio filter pri snimanju na kojem je Deiveson Figueiredo prikazan kao majmun. Kako god bilo, tenzije su na nivou i vjerujemo kako u samoj borbi akcije neće nedostajati.

Njihova borba bit će sunaslovna, a event inače predvode Glover Teixeira i Jamahal Hill u borbi za upražnjeni pojas poluteške kategorije.

Linker
10. svibanj 2024 21:15