UFC

(VIDEO) Islam Makhachev zasad je samo jednom izgubio: Pogledajte kako je Khabib reagirao na taj poraz

Khabib Nurmagomedov

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Prvak UFC-ove lake kategorije u ranim nedjeljnim satima branit će titulu na UFC 284 eventu

Khabib Nurmagomedov (29-0) svoju karijeru završio je kao nepobjedivi borac, odnosno povukao se iz sporta bez ijednog poraza u profesionalnoj karijeri. Njegov legitimni nasljednik Islam Makhachev također djeluje nepobjedivo, ali njegova omjer pobjeda i poraza ipak je ‘‘zaprljan‘‘ jednim porazom.

23 pobjede i jedan poraz upisao je Makhachev u dosadašnjoj MMA karijeri. Trenutno je u nizu od 11 pobjeda, a taj jedini poraz upisao je u drugom nastupu pod okriljem UFC-a. Bilo je to u 10. mjesecu 2015. godine, a Makhachev je u Houstonu izgubio od Brazilca Adriana Martinsa.

Martins je Makhacheva porazio nakon minutu i 46 sekundi borbe, a do pobjede je došao tehničkim nokautom. Sjajno je Martins desnicom kontrirao jedan od pokušaja Makhacheva i Dagestanac je završio na tlu. Martins je stigao zadati još jedan udarac prije nego je sudac prekinuo borbu.

Iako je Islam bio pri svijesti, bio je i vidno uzdrman pa je teško reći da se radi o preuranjenom prekidu. Bio je to prvi i zasad jedini Islamov poraz, a Khabib Nurmagomedov bio je u njegovom kutu tijekom te borbe.

Na YouTube kanalu ‘‘sk mma‘‘ dostupan je video koji prikazuje Khabibovu reakciju nakon što je Makhachev završio nokautiran, a uključena je i snimka samog nokauta.

Nurmagomedov je bio vidno utučen zbog poraza svog velikog prijatelja i dugogodišnjeg sparing partnera, a to je samo jedan od dokaza koliko je Khabibu stalo do Islama i njegovog uspjeha. Makhachev nastupa večeras, točnije u ranim nedjeljnim satima, a drugi poraz u karijeri pokušat će mu nanijeti Alexander Volkanovski.

Čak ako Makhachev i upiše poraz, Khabib ovaj put neće tome svjedočiti uživo, jer Nurmagomedov je uzeo privremenu pauzu od uloge trenera. Zbog svega toga nije niti otputovao u Australiju i borbu će gledati iz udobnosti svog doma u Dagestanu.

Linker
12. svibanj 2024 20:39