UFC

(VIDEO) Isplivala stara snimka Alexa Pereire: Pogledajte što je UFC-ov prvak radio do prije deset godina

Alex Pereira

 Screenshot/YouTube
Žilavi mladić sa snimke danas je, kao dvostruki Gloryjev i UFC-ov prvak, jedan od najuspješnijih boraca svih vremena

U ponedjeljak samo objavili tekst koji se detaljno bavi životnom i sportskom pričom Alexa Pereire, i prati njegov filmski put od odrastanja u faveli, napuštanja škole, rada u vulkanizerskoj radnji, ovisnosti o alkoholu, do pronalaska spasa u borilačkom sportu i veličanstvenih uspjeha u kikboksu, odnosno MMA-u. Igrom slučaja, nedugo nakon toga, internetom i društvenim mrežama krenula se širiti snimka s početka "Poatanove" borilačke karijere, dok je još uvijek radio u spomenutoj vulkanizerskoj radnji.

Na predmetnom videozapisu, koji je snimljen 2013. godine u faveli São Bernardo do Campo (São Paulo, Brazil), vidi se dio radnog dana mladog Pereire. Brazilski borac dobro uhodanim tehnikama, koristeći golemi čekić i poluge, ali i vlastite ruke, skida gumu s felge, a kako to točno izgleda možete pogledati u nastavku.

Isti taj žilavi mladić u starim cipelama, prljavim trapericama i iznošenoj tamnoplavoj majici danas je, s dva naslova u dvije različite kategorije u Gloryju, odnosno dva pojasa u dvije različite divizije u UFC-u, jedan od najsupješnijih boraca svih vremena. Video je ovo, dakle, iz kojeg svi možemo crpiti nevjerojatnu informaciju i ponovno osvijestiti kako je, uz dovoljno volje, rada, žrtve i odricanja, doista moguće postići velike stvari, unatoč eventualnim teškim životnim uvjetima. Gotovo da bismo mogli povući paralelu između ovog videozapisa i onog na kojem Luka Modrić, kao petogodišnji dječak u prevelikoj jakni i sa štapom u ruci, goni koze po velebitskom kršu.

Linker
14. svibanj 2024 23:27