UFC

(VIDEO) Jedan od kontroverznijih finiša koje smo gledali: Prisjetite se kako je Simon porazio Dvalishvilija

Ricky Simon (gornji) vs. Merab Dvalishvili (donji)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ricky Simon porazio je sjajnog Gruzijca u svom UFC debiju

30-godišnji Ricky Simon (20-3-0, 8-2) ovaj vikend prvi put će u karijeri predvoditi UFC-ov event. Simon će se u glavnoj borbi večeri na UFC Fight Night 223 eventu boriti protiv Songa Yadonga (19-7-1, 8-2-1 UFC), a u meč ulazi kao blagi favorit, iako je dva mjesta iza osmorangiranog izazivača bantam kategorije.

Simon je u sjajnoj formi i upisao je pet pobjeda u proteklih pet nastupa. To ga vjerojatno i čini favoritom, a nema sumnje da dolazi silno motiviran za upisati svoju prvu top 10 pobjedu. Nikada Simon nije slavio protiv borca plasiranog unutar top 10. Međutim, Simon je u svom UFC debiju porazio borca koji tada nije bio rangiran, ali trenutno je prvoplasiran u poretku izazivača unutar bantam kategorije.

Ricky se u četvrtom mjesecu 2018. godine borio protiv Meraba Dvalishvilija, a službena statistika kaže da je Simon slavio prekidom nakon tri runde borbe. Bio je to meč vrlo kontroverzne završnice.

Merab je kroz tri runde bio nešto bolji borac od Simona i kročio je ka pobjedi na bodove. Veliku pogrešku napravio je Dvalishvili nešto manje od minutu prije kraja meča. Ušao je Gruzijac u ‘‘double leg‘‘ rušenje, ali dojam je da je nakratko završio u nokdaunu/nokautu nakon što su završili na tlu. Simon je zaključao ‘‘giljotinu‘‘ i Merab se našao u ogromnim problemima.

Nije se Gruzijac ipak dao završiti sve do zvona za kraj meča, iako je bilo vidljivo da se silno muči da ostane pri svijesti. Nakon što je meč završio, činilo se da je Merab nakratko ipak ostao bez svijesti, ali brzo je došao k sebi. Prema sudačkim karticama, Dvalishvili je dobio meč podijeljenom sudačkom odlukom, ali uslijedio je šok za Gruzijca tijekom čitanja odluke.

Ricky Simon proglašen je pobjednikom, a do pobjede je došao ‘‘submissionom‘‘ po isteku treće runde. Žalio se Dvalishvili na pobjedu Simona, ali atletska komisija u New Jerseyju odbila je njegovu žalbu i Simon je zadržao svoju kontroverznu pobjedu nad Merabom.

Tko zna, porazi li Songa Yadonga, Simon će doći korak bliže ka vrhu bantam kategorije. Možda se kroz skorije vrijeme pruži prilika za novi meč protiv Meraba Dvalishvilija, jer puno je kontroverze ostalo iza njihovog prvog obračuna.

Kompletan meč između Meraba Dvalishvilija i Rickyja Simona možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
17. svibanj 2024 11:02