UFC

(VIDEO) Kako je ‘Chito‘ Vera privremeno zaustavio ‘hype‘ Seana O‘Malleyja: Prisjetite se tog meča

Marlon Vera (lijevo) i Sean O‘Malley (desno gore)

 Screenshot (youtube, Ufc Espanol)
Ekvadorac je prekidom u prvoj rundi porazio do tada neporaženog O‘Malleyja

Još od sredine 2017. godine i dolaska u UFC, bilo je jasno da će UFC pokušati izgraditi Seana O‘Malleyja kao novu veliku zvijezdu. ‘‘Sugar‘‘ je ugovor izborio preko ‘‘Contender Seriesa‘‘ a svog protivnika Alfreda Khashakyana nokautirao je jako lijepim potezom.

Postepeno su UFC-ovi čelnici gradili O‘Malleyja, te su ga uparivali s protivnicima koji mu nisu mogli parirati. Kako je vrijeme odmicalo i kako je Sean upisivao uvjerljive pobjede, sve su glasnije bile kritike na račun O‘Malleyja i UFC-a.

Inzistirali su fanovi da O‘Malley bude uparen s nekim ozbiljnijim borcem. Ozbiljan test trebao je uslijediti u sedmom mjesecu 2019. godine. ‘‘Chito‘‘ Vera imao je zakazan meč protiv O‘Malleyja, ali Sean je bio pozitivan na doping testu (ostarin) i uslijedila je suspenzija od šest mjeseci.

Nije se Marlon Vera pretjerano ljutio, a internetom je čak i kružila snimka na kojoj daje podršku Seanu O‘Malleyju, a Sean se pristojno ispričao Veri zbog činjenice da je upropastio održavanje njihovog meča.

Nakon nešto više od godinu dana i nove dvije pobjede O‘Malleyja, UFC je ponovno upario Veru i Seana. 16. kolovoza (osmi mjesec) njih dvojica našli su se zajedno u kavezu, a Sean je trebao dokazati da se može nositi i s nešto ozbiljnijim borcima.

Nažalost po njega i sve njegove fanove, meč je potrajao nešto kraće od jedne pune runde, a ruka Marlona Vere podignuta je na kraju meča. Lijepo je O‘Malley otvorio meč, ali u jednom trenutku bilo je vidljivo da se O‘Malley muči s nekakvom ozljedom desne noge. Nije se Sean uspijevao osloniti na desnu nogu, a kad bi se nekako i oslonio, izvrtao bi stopalo.

Nije dugo prošlo prije nego je O‘Malley nakon jedne od razmjena završio na tlu, ali ne zbog udarca, nego baš zbog problema sa stopalom. Vera je tu namirisao krv, zauzeo je gornju poziciju u zatvorenom gardu. To je zapravo bio i početak kraja za Seana.

‘‘Chito‘‘ je nemilosrdno pogađao iz gornje pozicije, a jedan udarac laktom posebno je dobro odsjeo na glavi O‘Malleyja. Herb Dean spasio je Seana težih posljedica i nedugo poslije toga prekinuo je borbu. Sean je u svom 13. nastupu upisao prvi poraz, ali poznato je da O‘Malley ne priznaje taj poraz.

Sean smatra da je izgubio spletom nesretnih okolnosti i da mu se dogodila ozljeda kojoj jako rijetko svjedočimo. Vera je isticao da mu je on svojim ‘‘kickovima‘‘ prouzrokovao taj problem, ali O‘Malley je nastavio provocirati navodeći da nikad nije izgubio.

Priznavao on taj poraz ili ne, ‘‘Chito‘‘ Vera pokazao se tog dana boljim borcem i O‘Malleyju je to još uvijek jedini poraz koji je upisao u karijeri. Sean je u međuvremenu uspio preskočiti Veru u poretku izazivača i trenutno je drugi (Vera je treći). Tko će prije dobiti priliku za napad na pojas, teško je procijeniti, ali Vera će vječno ostati upisan kao prvi borac koji je porazio Seana O‘Malleyja i time je barem privremeno zaustavio ogroman ‘‘hype‘‘ oko O‘Malleyja.

Kako je izgledao njihov meč, možete se prisjetiti u videu ispod ovog teksta.

Linker
16. svibanj 2024 01:56