UFC

(VIDEO) Lice Josha Emmetta poprilično je uništeno, ali on poručuje: ‘Najbolji sam borac ove kategorije‘

Calvin Kattar vs. Josh Emmett

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Iskusni američki borac želi se boriti za titulu nakon teško izborene pobjede protiv Kattara

Možda i najveću, a svakako najbitniju pobjedu u dosadašnjoj karijeri upisao je Josh Emmett na sinoćnjoj UFC on ESPN 37 priredbi. Sedmorangirani izazivač perolake kategorije došao je do petog uzastopnog slavlja, a podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Calvina Kattara.

Bio je to jako neizvjestan meč koji je lako mogao otići i na drugu stranu, ali Emmett je na koncu izašao kao pobjednik. Njegove ambicije sada su više nego jasne. Josh želi borbu za pojas i ništa drugo ga ne zanima.

''Želim taj napad na titulu. Broj 2 (Brian Ortega) i broj 3 (Yair Rodriguez) fenomenalni su borci. Oni su se borili protiv top boraca kao što su Max Holloway i Alexander Volkanovski, a sada trebamo svježu krv u kategoriji. Znam da se mogu nositi s njima. Ja sam najbolji borac perolake kategorije na svijetu i spreman sam. Želim sjediti pokraj kaveza za dva tjedna kako bih vidio s kime se borim u idućem meču'', rekao je Emmett aludirajući na meč između Volkanovskog i Hollowayja koji je zakazan za 2. srpnja (sedmi mjesec).

Bit će to ukupno treći međusobni obračun te dvojice boraca, a Volkanovski će tražiti treće slavlje nad Maxom. Što se Emmetta tiče, njemu je apsolutno svejedno.

''Uistinu nije bitno, obojica su fenomenalni borci, ponajbolji borci ove kategorije u povijesti. Ako Volkanovski pobijedi, zacementirat će svoj status najvećeg u kategoriji. Ako Max pobijedi, to komplicira stvari. Prvi meč jasno je otišao Volkanovskom, ali drugi je bio kontroverzan. Mislim da će treći borba razjasniti tko je najbolji.'', objasnio je Josh na konferenciji za medije.

Iako je Emmett pobijedio u sinoćnjem obračunu protiv Kattara, nije to bilo nimalo lakih pet rundi. Kattar je pogodio 130 značajnih udaraca i ostavio je vidljivu štetu na licu Emmetta.

image

Lice Josha Emmetta nakon meča

Screenshot (youtube, Ufc)

Jeremy Stephens ostao je ipak jedini borac koji je uspio nokautirati Emmetta, a to je ujedno i posljednji njegov poraz. Nakon toga uslijedilo je pet uzastopnih pobjeda i Josh je jako blizu napada na titulu.

Linker
18. svibanj 2024 12:10