UFC

(VIDEO) ‘Ne mogu vjerovati da me podigla‘: Prisjetite se kako je Weili Zhang lakoćom podigla Ngannoua

Weili Zhang podiže Ngannoua (lijevo) | Weili Zhang (desno)

 Screenshot (instagram, Espn Mma, Weili Zhang)
ESPN nas je odlučio podsjetiti na nevjerojatnu demonstraciju snage od strane UFC-ove prvakinje slamka kategorije

Osim borbe za titulu prvaka u bantam kategoriji (Sterling vs. O‘Malley), ovaj vikend gledati ćemo i meč za titulu prvakinje u UFC-ovoj slamka kategoriji. U sunaslovnoj borbi večeri obračunati će se Weili Zhang i Amanda Lemos, a Kineskinja je braniteljica naslova.

Zhang je do pojasa došla u 11. mjesecu protekle godine, a ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi porazila je Carlu Esparzu. Vrlo lako Zhang je vratila pojas u svoje vlasništvo, a prvi put do pojasa je došla krajem osmog mjeseca 2019. godine. Tada je tehničkim nokautom porazila Jessicu Andrade.

Weili Zhang definitivno je jedna od najubojitijih borkinja u slamka kategoriji. 20 od ukupno 23 pobjede u karijeri upisala je prekidom, od čega je 11 došlo nokautom, a osam puta ‘‘submissionom‘‘ je porazila svoje protivnice. Njena fizička snaga jako je bitan faktor u cijeloj toj priči.

Nevjerojatno snažna je Weili Zhang za svoju težinsku kategoriju, a svoju snagu na zanimljiv je način prezentirala prošle godine, uoči meča protiv Carle Esparze.

‘‘Ne mogu vjerovati da me podigla kao da nemam 293 ‘pounda‘ (132,90 kg).‘‘, napisao je tada Francis Ngannou na svom Twitter profilu i pritom je priložio video na kojem je vidljivo kako ga Weili Zhang lakoćom podiže.

Uzmemo li u obzir da se Zhang bori u kategoriji do 52 kilograma, onda vam je jasno koliko je impresivno njeno podizanje Francisa Ngannoua. Brazilku Amandu Lemos čeka težak zadatak u ranim nedjeljnim satima na UFC 292 eventu, ali ne sumnjamo da će i Lemos doći maksimalno spremna u svoj prvi meč za UFC-ovu titulu prvakinje.

Linker
01. svibanj 2024 04:42