UFC

(VIDEO) Nokaut kojim je nekad najbolji teškaš Europe doživio četvrti poraz u posljednje dvije godine

Augusto Sakai vs. Marcin Tybura
 screnshot
Marcin Tybura u subotu je doživio svoje četvrti poraz u posljednjih pet nastupa te treći poraz nokautom u nizu. Sve to dogodilo se u manje od dvije godine, što samo dokazuje koliko veliki pad se dogodio poljskom teškašu.

Kad se 2016. godine stigao u UFC, Marcin Tybura glasio je za najboljeg svjetskog teškaša izvan najveće svjetske MMA promocije. Poljak je bio prvak ruskog M-1 u trenucima kad je ta promocija bila na svom vrhuncu i zbog toga ne treba čuditi što ga je UFC silno želio u svojim redovima. Na kraju su u tome uspjeli i Marcin je debitirao u zagrebačkoj Areni. Tamo je doživio poraz, no u iduća tri nastupa je slavio i našao se unutar teškaških Top 10. No, nakon toga je tek krenulo loše razdoblje.

U posljednje dvije godine, Tybura je odradio pet borbi te je slavio samo jednom. Čak i ta protiv Stefana Struvea nije bila uvjerljiva, a posebno gadno izgleda to što je u posljednja tri poraza nokautiran. Bolji od njega bili su Derrick Lewis, Shamil Abdurakhimov i prošlog vikenda Augusto Sakai. Najbolnije izgleda taj posljednji poraz nakon kojeg Tybura možda i više neće biti dijelom najveće svjetske MMA promocije.

Japansko-brazilski borac vrlo je lako došao do prilike uputiti seriju udaraca kojima je završio borbu, što je samo dokaz kako Tybura niti mentalno više nije tamo gdje bi trebao biti. Neki problem kod 33-godišnjeg Poljaka svakako postoji i on bi trebao poraditi na njemu ako misli ostati dio UFC-a. Naravno, ako već ova borba nije presudila njegovu sudbinu u promociji.

S druge strane, njegov protivnik uspješno napreduje prema vrhu. Ovo mu je bio treći UFC nastup i treća pobjeda. Pogledajte kako je došao do nje.

Linker
13. svibanj 2024 20:19