UFC

(VIDEO) Nova američka uzdanica u srednjoj kategoriji? Prisjetite se kako je Joe Pyfer nokautirao Alena Amedovskog

Joe Pyfer

 Screenshot (youtube, Ufc)
27-godišnji borac nadimka ‘‘Bodybagz‘‘ uskoro bi mogao konkurirati za vrh UFC-ove srednje kategorije

UFC-ovom srednjom kategorijom dulje vrijeme vladala su ista lica. Israel Adesanya nekoliko godina bio je na tronu, a Robert Whittaker djelovao je nepobjedivo za sve borce u kategoriji, osim za prvaka. Adesanya je dvaput porazio Whittakera, dok je Whittaker pobjeđivao sve ostale borce.

Srednjoj kategoriji silno je trebala ‘‘svježa krv‘‘, a Sean Strickland, Dricus Du Plessis i Alex Pereira ponudili su uzbuđenje tijekom 2022. i 2023. godine. No, dojam je kako UFC-ovi čelnici i dalje pokušavaju ekspresno progurati neke borce ka samom vrhu.

Unutar top 10 i dalje su neka lica za koja smo se uvjerili da nemaju kvalitetu za nešto više, ali istovremeno nisu niti pretjerano atraktivna imena. Tu mislimo na Marvina Vettorija, Jacka Hermanssona (trenutno 11. u poretku), Romana Dolidzea, pa čak i na Paula Costu. Brazilac je atraktivan i zanimljiv borac, ali jako rijetko se pojavljuje u kavezu i postao je poznat po otkazivanju mečeva.

Stoga ne čudi da su UFC-ovi čelnici što prije htjeli vidjeti Khamzata Chimaeva i Ikrama Aliskerova unutar top 10, pa čak i Abusa Magomedova. Pamtimo kako je Abus Magomedov prošle godine dobio priliku boriti se protiv Seana Stricklanda nakon samo jedne pobjede unutar UFC-ovog kaveza, a Ikram Aliskerov jedno vrijeme imao je ugovoren meč protiv Paula Coste, također nakon samo jedne pobjede u UFC-u. Chimaevu je bila dovoljna pobjeda nad Usmanom za uskočiti u top 10, iako prije toga nije bio rangiran u srednjoj kategoriji.

Među borcima koje UFC što prije želi vidjeti unutar top 10 nalazi se i Joe Pyfer. 27-godišnjak iz Philadelphije ugovor s UFC-om izborio je u sedmom mjesecu 2022. godine, nokautiravši Ozzyja Diaza na DWCS eventu. Tri pobjede u tri nastupa upisao je Pyfer nakon toga, a ovaj vikend čeka ga obračun s Jackom Hermanssonom. Porazi li Hermansson, Pyfer će zauzeti Jackovu 11. poziciju u poretku izazivača, a bude li uvjerljiv, mogao bi se pozicionirati i nešto više u poretku.

Pyfer je definitivno borac koji zaslužuje ovakvu priliku i pažnju od strane UFC-a. Sva tri nastupa unutar UFC-ovog kaveza okončao je prekidom. Alena Amedovskog i Geralda Meerscaherta nokautirao je u prvoj rundi, dok je Abdula Razaka Alhassana dobio ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi.

UFC-ovim fanovima predstavio se porazivši Makedonca Alena Amedovskog, a ususret ovotjednom meču između Pyfera i Hermanssona, UFC nas je odlučio podsjetiti na Pyferovo sjajno izdanje protiv Amedovskog.

Kako Pyfer izgleda na djelu, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
01. svibanj 2024 08:22