UFC

(VIDEO) Od Meraba Dvalishvilija pa do Charlesa Oliveire: Glasajte za najveći preokret godine

Charles Oliveira

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
UFC-ov izbor za najbolje u 2021. godini nastavlja se izborom za borca koji je napravio najbolji preokret

Nakon što je UFC objavio kako traži dobitnika za submission godine (više o tome možete pročitati na LINKU), sada je red na najveći preokret. Četiri borca izdvojeni su u ponudi, a mjesto u ovom izboru zaslužili su velikim preokretima koje su ostvarili u nekom od mečeva koje su odradili ove godine.

Svakako najzvučnije ime na listi jeste ono Charlesa Oliveire. UFC-ov prvak lake kategorije, ove godine domogao se titule svjetskog prvaka, savladavši Michaela Chandlera nokautom u drugoj rundi. Ipak, nije sve teklo glatko za Brazilca. Michael Chandler ozbiljno ga je uzdrmao tijekom prve runde i na trenutke je djelovalo kao da je pitanje vremena kad će Chandler završiti Brazilca. Ipak, Oliveira je pokazao srčanost, osobinu koju često navode kao njegov nedostatak, a Chandlera je nokautirao na samom početku druge runde.

Ostala tri imena na listi čine Anthony Hernandez, Julian Marquez i Merab Dvalishvili. Mjesto na listi, Julian Marquez zaslužio je pobjedom nad Makijem Pitolom u veljači ove godine. Pitolo je dominirao kroz prve dvije runde te je djelovalo kao da ide po rutinsku pobjedu. Ipak, Marquez je preokrenuo u trećoj i samo 43 sekunde prije kraja, došao je do pobjede submissionom (anakonda gušenje).

Merab Dvalishvili plesao je na rubu u borbi protiv Marlona Moraesa. Brazilac je Gruzijca opako uzdrmao i Merab je spašavao živu glavu pod naletima moćnog udarača kao što je Moraes. Ipak, gruzijski borac je uspješno preživio sve nalete te je na kraju slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Anthony Hernandez nominiran je na temelju pobjede nad Rodolfom Vieirom. Radi se o jednom od najvećih iznenađenja ove godine, jer Hernandez je submissionom (giljotinom) savladao višestrukog svjetskog prvaka u grapplingu i BJJ-u te jednog od najboljih grapplera uopće. Ipak, Hernandez u tom meču nije prošao kroz naročito velike poteškoće poput Meraba Dvalishvilija ili Charlesa Oliveira. Naprotiv, Hernandez je prvu rundu dobio na sve tri sudačke kartice, da bi zatim u drugoj rundi završio posao.

Kompilaciju spomenutih preokreta možete pogledati u videu pri dnu teksta, a ispod videa imate mogućnost glasati za vašeg favorita u ovom izboru.

Linker
30. travanj 2024 16:00