UFC

(VIDEO) Paddy ‘The Baddy‘ nakon pobjede poslao snažnu poruku svima koji se bore s mentalnim zdravljem

Paddy Pimblett i Michael Bisping

 Screenshot (twitter, Ufc)
27-godišnji borac lake kategorije oduševio je govorom neposredno nakon novog slavlja

Nastavio je Paddy Pimblett s jako dobrim nastupima i u svom trećem UFC nastupu. Možda i najpopularniji britanski MMA borac u ovom trenutku, imao je određenih problema protiv Jordana Leavitta tijekom prve runde, ali mirno je branio sve njegove uporne pokušaje rušenja.

Leavitt je nastavio s hrvanjem i u drugoj rundi, ali Pimblett ga je dobro uzdrmao koljenom, a zatim je odveo borbu u parter, uzeo je Leavittova leđa i ubrzo ga je gušenjem (RNC) prisilio na predaju. Bila je to treća Paddyjeva pobjeda prekidom unutar najjače svjetske organizacije i ‘‘Baddy‘‘ je dokazao kako definitivno pripada UFC-u.

Publika u londonskoj O2 Areni gromoglasno je popratila njegovu novu pobjedu i dobili smo još jedno veliko slavlje Pimbletta i njegove prijateljice Molly McCann koja je ranije ove večeri savladala svoju protivnicu. Ipak, kad je došlo vrijeme za razgovor s Michaelom Bispingom, Paddy Pimblett je pokazao i svoju osjećajnu stranu.

On i Molly McCann svoje su nastupe posvetili dječaku Leeju koji je preminuo od leukemije te Paddyjevom prijatelju Rickyju koji si je ranije ovog tjedna oduzeo život.

Pimblett je nakon osvrta na meč protiv Leavitta zamolio Bispinga da se obrati publici i svim gledateljima s bitnom porukom, a talentirani borac iz Liverpoola uputio je uistinu snažnu i dirljivu poruku.

‘‘Želim posvetiti ovu borbu dječačiću Leeju. Malom ratniku. Većem borcu nego što će itko od nas ikada biti. Također, u petak ujutro sam se probudio s viješću da se jedan od mojih prijatelja ubio. Ricky prijatelju, ovo je za tebe. Ali, postoji stigma u ovom svijetu da muškarci ne smiju pričati (o mentalnim problemima). Slušajte, ako ste muškarci i nosite se s velikim problemima te mislite da je jedino rješenje da se ubijete, molim vas: pričajte s nekim! S bilo kime. Znam da bih radije da je on (Ricky) plakao na mom ramenu, nego da mu sljedeći tjedan idem na sprovod. Stoga molim vas, riješimo se ove stigme i neka muškarci progovore!‘‘

Voljeli Paddyja i njegovu osobnost ili ne, mora se priznati kako je ovom porukom oduševio. 27-godišnji ‘‘Scouser‘‘ (stanovnik Liverpoola) često ističe kako želi napraviti velike stvari za svoj grad i zajednicu u kojoj je odrastao, a upravo zbog toga je toliko omiljen u svom Liverpoolu. Koliko će daleko dogurati u možda i najjačoj težinskoj kategoriji unutar UFC-a, teško je procijeniti, ali Paddy ‘‘The Baddy‘‘ već sada ostavlja velik trag unutar tog kaveza.

Linker
16. svibanj 2024 18:07