UFC

(VIDEO) Pogledajte najluđu borbu i najveći preokret u povijesti UFC-a

Barry vs. Kongo
 screenshot
Pogledajte cijelu borbu koja je po izboru fanova donijela najveći preokret u povijesti UFC-a. Riječ je o ludom teškaškom okršaju Pata Barryja i Cheicka Konga iz lipnja 2011. godine.

Ova dva borca predvodili su UFC-ov četvti Fight Night iz Versus serije, a isti je održan u Pittsburghu. Očekivala se dobra teškaška akcija, posebno jer se znalo da je riječ o dva tehnički sjajna kickboksača. No, rijetko tko je očekivao da će se dogoditi to što se dogodilo. Za to se možemo zahvaliti obojici boraca, ali i sucu Danu Miragliotti koji se već tim putem iskazao kao sjajan treći čovjek u Octagonu.

Prošlo je oko minuta i pol borbe kad je Barry uspio pogoditi Konga i baciti ga na leđa te ga odmah napasti i pogoditi još nekoliko puta. Komentatori Joe Rogan i Mike Goldberg vjerovali da je već tada borba gotova, no Kongo se ustao na noge. Nije dugo trebalo da ga Barry još jednom pogodi te da on ponovno padne, a Joe Rogan je vikao da je gotovo i nije mu bilo jasno što to sudac Miragliotta radi i zašto ne prekida borbu. Odgovor na to dobio je samo desetak sekundi kasnije. Teško uzdrmani Kongo uspio je pronaći snagu i preciznost za jedan udarac koji je istog trenutka Barryju ugasio svijetla. Američki borac pao je bez svijesti, a sudac je sad potpuno opravdano odabrao prekid.

Svi koji su gledali su borbu ponavljali su se nekoliko puta, a kroz godine se na nju i više puta vraćali. Sad tu priliku imate i vi. Pogledajte možda i najluđu borbu u UFC povijesti kojom smo počašćeni putem UFC Fight Pass Facebook stranice.

Linker
04. svibanj 2024 03:26