UFC

(VIDEO) Pogledajte reakciju ogorčene Kayle Harrison nakon poraza Amande Nunes

Kayla Harrison

 Yaroslav Sabitov/Shutterstock Editorial/Profimedia
Predsjednik UFC-a Dana White također je razočaran porazom Brazilke

Sedam godina Amanda Nunes bila je neporažena, sve do UFC 269 priredbe i meča protiv Julianne Pene. Dominantna Brazilka godinama je vladala UFC-om te se izgradila kao jedna od najvećih borkinja u povijesti. Međutim, Pena je uoči samog meča djelovala samouvjereno, kao da zna nešto što drugi ne znaju, a na kraju je iznenadila cijeli svijet.

Nunes je poražena gušenjem u drugoj rundi borbe i time je ostala bez pojasa prvakinje u bantam kategoriji. Ipak, Amanda je i dalje prvakinja perolake kategorije, a nema sumnje kako će dobiti priliku za revanš protiv Pene. Međutim, porazom od Amerikanke, Nunes je ostala bez prilike za veliki meč i ogromnu zaradu, barem prema navodima Dane Whitea.

Naime, UFC-ovi predstavnici nedavno su stupili u pregovore s Kaylom Harrison (12-0-0) i njenim menadžerima. Kayla je dvostruka olimpijska pobjednica u judu te je neporažena u 12 profesionalnih MMA mečeva. Dvostruka je uzastopna osvajačica PFL-ovog turnira i mnogi ju vide kao najbolju borkinju izvan UFC-a.

''Da su se sučelile, bila bi to masivna, multi-milijunska borba. Da je Amanda Nunes pobijedila, borba protiv Kayle Harrison bila bi jedna od najvećih koju ste ikad vidjeli.'', rekao je Dana White nakon UFC 269 priredbe.

Porazom protiv Pene, Amanda Nunes više nema status nedodirljive borkinje koju nitko ne može pobijediti. Automatski i motiv Kayle Harrison opada jer više nema priliku prekinuti dugogodišnji niz neporaženosti koji je Nunes uživala. Kolika je sama Harrison bila razočarana, otkriva nam ESPN-ov video kojim su obuhvatili reakcije pojedinih boraca koji su meč gledali uživo. Iako je Michael Chiesa u prvom planu, od 24. sekunde možete vidjeti razočaranost i ljutnju Kayle Harrison.

Kayla Harrison i dalje bi bila dobra akvizicija za UFC. Radi se o borkinji koja uživa sve veću popularnost, unatoč činjenici da je pobjeđivala poprilično neadekvatne protivnice. Uspije li Nunes savladati Penu u revanšu, meč protiv Kayle Harrison ponovno bi dobio određenu težinu.

Linker
14. svibanj 2024 06:54