UFC

(VIDEO) Prisjetimo se pobjeda sudionika glavne UFC 256 borbe ostvarenih prije samo tri tjedna

Figueiredo vs. Perez Moreno vs. Royval
 screenshot/YouTube
Tri tjedna nakon posljednjih nastupa, Deiveson Figueiredo i Brandon Moreno ponovno ulaze u Octagon

Na UFC 255 priredbi održanoj 19. studenog, Deiveson Figueiredo obranio je titulu UFC-ovog prvaka muha kategorije, pobjedom nad Alexom Perezom, prekidom u prvoj rundi. Ništa manje impresivan, također na glavnom programu, bio je još jedan borac iste divizije, Brandon Moreno. On je prekidom u prvoj rundi savladao Brandona Royvala.

Nošen činjenicom da je UFC 256 priredbi nedostaja borba za titulu kao "main event", Dana White je njih dvojicu iste večeri upario u međusobni okršaj, samo tri tjedna kasnije. Tako da nam drugu UFC-ovu PPV priredbu za redom slijedi borba za titulu najniže muške divizije najveće svjetske MMA promocije.

Tim putem je UFC odlučio javno objaviti snimke spomenutih borbi održanih prije dva i pol tjedna. Figueiredo je svojim nastupom nadogradio sjajan dojam iz dvije borbe protiv Josepha Benavideza te je pokazao kako može biti borac zbog kojeg će ljubitelji sporta dati priliku muha kategoriji.

Moreno je uspio izgraditi svoj put prema tituli tako što je prije nešto više od dvije godine dobio otkaz, ali vratio se već nakon jedne borbe u LFA promociji. Od rujna prošle godine do danas je upisao jednu neodlučenu borbu i tri pobjede te je zasluženo došao do ove prilike. Vjerovali su mnogi kako je on svoje mjesto zaslužio već na UFC 255, a pobjedom protiv svog imenjaka Royvala je to samo potvrdio.

Ova borba možda je u sjeni nekih drugih okršaja koji nas čekaju nadolazećeg vikenda, no svi koji se malo bolje razumiju su svjesni toga da bi ova dvojica mogli pružiti doživljaj za pamćenje.

Linker
18. svibanj 2024 05:12