UFC

(VIDEO) Sean O‘Malley o ključnom udarcu: ‘Nisam siguran radi li se o pogrešci, jednostavno sam predobar‘

Sean O‘Malley (lijevo) i Joe Rogan (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Novi prvak UFC-ove bantam kategorije prokomentirao je potez koji je presudio borbu protiv Sterlinga

Još u sedmom mjesecu 2017. godine vidjelo se da Sean O‘Malley ima ‘‘ono nešto‘‘ za postati novom velikom UFC-ovom zvijezdom. Tada 22-godišnji ‘‘Suga‘‘ nastupio je na ‘‘Dana White‘s Contender Seriesu‘‘, a već u prvoj rundi došao je do pobjede nokautom protiv Alfreda Khashakyana.

Poigravao se O‘Malley unutar kaveza, pokazao je svoju karizmu, a dojam je pojačao Snoop Dogg u ulozi komentatora. Već tada, zvijezda je bila rođena, a naravno da je Dana White uručio ugovor Seanu O‘Malleyju.

Morao je O‘Malley svoju karizmu potkrijepiti i rezultatima unutar kaveza kako bi postao zvijezdom. Bilo je tu određenih uspona i padova, ali kruna dosadašnjeg rada došla je danas, u ranim jutarnjim satima. Sean je nokautirao Aljamaina Sterlinga u drugoj rundi borbe za titulu prvaka i postao je novim prvakom UFC-ove bantam kategorije. Nitko više ne može osporiti kvalitetu Seana O‘Malleyja, a možemo očekivati da će njegov zvjezdani status otići na još višu razinu nakon osvajanja pojasa.

Neposredno nakon što mu je pojas stavljen oko struka, na licu O‘Malleyja vidjelo se kako pokušava u potpunosti doživjeti ono što se upravo dogodilo. Iako je uvijek prezentirao mirnoću i samopouzdanje, O‘Malley je u razgovoru s Roganom priznao kako u meču za titulu ipak nije mogao ostati tako smiren kao inače.

‘‘Iskreno, nikada nisam bio nervozniji kad su mečevi u pitanju. Aljamain Sterling po mom mišljenju najbolji je bantamaš u povijesti. Da, bio sam malo nervozan uoči ovog meča, ali nikada nisam izgubio samopouzdanje jer znam što posjedujem u ovoj desnoj ruci!‘‘, rekao je O‘Malley, a publika u prepunom TD Gardenu u Bostonu s oduševljenjem je reagirala na njegov govor.

U nastavku razgovora, O‘Malley je dobio priliku pogledati snimku udarca kojim je bacio Sterlinga u nokdaun, a zatim je prikazan i sami završetak borbe. O‘Malley je reagirao riječima:

‘‘Dovoljna je samo jedna pogreška protiv mene. Ne znam je li ovo uopće bila pogreška, jednostavno sam predobar.‘‘, objasnio je O‘Malley, a potom je dodao što možemo očekivati od Seana O‘Malleyja kao prvaka bantam kategorije.

‘‘Ovo je samo početak ‘Suga ere‘. Ovo će potrajati do 2035. godine. Je li ‘Chito‘ (Vera) pobijedio večeras?‘‘, O‘Malley je pitao Rogana, na što je dobio potvrdan odgovor, jer Vera je porazio Munhoza.

‘‘Je li bio dosadan? Vjerojatno. Želim ‘Chita‘ Veru u prosincu (12. mjesec), u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Idemo!‘‘ za kraj je rekao O‘Malley i tako je već odabrao svog sljedećeg protivnika.

Više je nego jasno zašto O‘Malley želi baš Marlona Veru. Ekvadorac je jedini borac koji je porazio O‘Malleyja, a taj meč gledali smo u osmom mjesecu 2020. godine. Vera je tada slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi, ali O‘Malley se nikada nije mogao pomiriti s tim porazom. Ključan trenutak dogodio se nakon jednog ‘‘low kicka‘‘ od strane Vere. Ekvadorac je pogodio peronealni živac Seanove desne noge i noga O‘Malleyja ubrzo se ‘‘umrtvila‘‘. Mučio se Sean prilikom kretanja i nije se mogao osloniti na desnu nogu, a to ga je dovelo do teškog poraza.

Teško je ipak reći hoće li Vera uistinu dobiti priliku boriti se za pojas. Uoči meča protiv Munhoza, ‘‘Chito‘‘ je zauzimao šesto mjesto u poretku izazivača, a porazio je desetorangiranog Munhoza. Ispred Vere nekoliko je legitimnih kandidata za napad na titulu. Merab Dvalishvili prije svih čeka ‘‘zapet k‘o puška‘‘, a nije isključeno da Aljamain Sterling dobije priliku revanširati se O‘Malleyju.

Bantam kategorija prepuna je zanimljivih mogućnosti i s razlogom ju mnogi nazivaju ponajboljom težinskom kategorijom u UFC-u.

Linker
12. svibanj 2024 06:25