UFC

(VIDEO) Song Yadong strašno je eksplozivan udarač: Pogledajte kako je nokautirao Julia Arcea

Julio Arce (lijevo) vs. Song Yadong (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Vrlo talentirani kineski borac ovog vikenda predvodi UFC-ov event

Ovotjedni UFC-ov event u očima mnogih vrlo je ‘‘siromašan‘‘ kvalitetnim mečevima i nekim manje zagriženim fanovima teško će se biti zainteresirati za takav event. Međutim, glavna borba večeri nudi itekako zanimljiv obračun.

Ricky Simon (20-3-0, 8-2 UFC) i Song Yadong (19-7-1, 1 NC, 8-2-1) predvode UFC Fight Night 223 event, a tu se radi o obračunu dvojice jako dobrih i perspektivnih bantamaša. 30-godišnji Simon deseti je u poretku izazivača i trenutno je u seriji od pet uzastopnih pobjeda, a 25-godišnji Song Yadong zauzima osmo mjesto, ali u posljednjem nastupu upisao je poraz od Coryja Sandhagena.

Unatoč porazu, Song Yadong je borac kojeg ne možete nikad podcijeniti. Cory Sandhagen istaknuo ga je kao vjerojatno najtežeg protivnika s kojim se suočio, a Sandhagen je kavez dijelio s borcima poput Aljamaina Sterlinga, Petra Yana i T.J. Dillashawa. To vam dovoljno govori o kvalitetama ovog eksplozivnog kineskog bantamaša, a jedna od glavnih odlika mu je udaračka moć.

Song Yadong osam od svojih 19 pobjeda upisao je nokautom, a za borca u kategoriji do 61 kg, to je sasvim dobra statistika. Yadong je kroz svoju UFC karijeru nokautirao neke vrlo dobre borce kao što su Alejandro Perez, Felipe Arantes, Marlon Moraes i Julio Arce.

Nokaut protiv ovog potonjeg bio je uistinu spektakularan. Arce i Yadong borili su se u 11. mjesecu 2021. godine, a Yadong je slavio prvom polovicom druge runde. Sjajno je kineski borac pogodio desni ‘‘high kick‘‘ na koji je ekspresno nadovezao udarac desnim direktom. Arce je bio vidno uzdrman, a Yadong ga je s još nekoliko udaraca brutalno nokautirao.

Teško se Arce nosio s brzinom, eksplozivnošću i snagom Songa Yadonga, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se Simon nositi s time. Ususret nadolazećem vikendu i sjajnom meču između Simona i Yadonga, uvjerite se u kvalitete kineskog borca preko snimke meča između njega i Arcea.

UFC časti tom snimkom, a video je ispod ovog teksta.

Linker
10. svibanj 2024 14:21