UFC

(VIDEO) U devet minuta prođite kroz 20 godina dugi borilački put Alistaira Overeema

Alistair Overeem 2002. i 2020.
 screenshot (YouTube)
Sjajni Nizozemac iza sebe ima jednu od najimpresivnijih karijera u povijesti borilačkog sporta

UFC se uistinu potrudio ovog tjedna posvetiti što je više moguće najavnih materijala Alistaira Overeemu, time dokazavši koliko cijene sve što je u karijeri napravio 40-godišnji "Demolition Man". A upravo ta karijera tema je posljednjem video uratka na UFC-ovom YouTube kanalu, kompilacije imenom "Fighter Timeline".

Kompilacija prati Overeema od 2002. godine i njegove borbe protiv Bazigita Ataeva u Prideu, preko legendarne borbe protiv Vitora Belforta i sve do odlaska u Strikeforce, promociju u kojoj je postao najstrašniji i najtraženiji teškaš svijeta. Kroz šampionski staž u tada drugoj najvećoj promociji svijeta je došao do UFC-a te je pobjedom protiv Brocka Lesnara krenula njegova misija osvajanja Octagona.

Ostatak videa posvećen je njegovim velikim pobjedama u UFC-u, putem kojih je došao do jednog neuspješnog napada na titulu, ali sad se nada da u svom posljednjem pohodu može doći i do prilike još jednom pokušati doći do pojasa koji najviše želi.

Koliko god pratili ovaj sprot i karijeru "The Reema", svakako je krasno prisjetiti se nekih od legendarnih izvedbi, ali i njegove fizičke transformacije kroz ova dva desetljeća koliko u sportu egzistira. Idući nastup pratimo već ovog vikenda, kad će ga u Octagonu testirati Alexander Volkov.

Linker
20. svibanj 2024 11:59