UFC

(VIDEO) UFC 293 ‘Countdown‘: Pogledajte odličnu najavu UFC-ovog spektakla u Sydneyju

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC 293 event u središtu je MMA zbivanja ovaj tjedan

Drugi put u ovoj godini UFC će posjetiti Australiju. Nakon odličnog UFC 284 eventa održanog u drugom mjesecu ove godine, UFC se ovaj vikend vraća Australiji, a Sydney će ugostiti najbolju MMA organizaciju na svijetu.

UFC 293 naziv je eventa koji ćemo gledati u noći sa subote na nedjelju, a Israel Adesanya i Sean Strickland u glavnim su ulogama. Adesanya će braniti titulu prvaka u srednjoj kategoriji, a Sean Strickland odlazi na ‘‘gostujući teren‘‘ kao veliki autsajder.

Adesanya silno motiviran ulazi u ovaj meč. Veliku želju pokazao je za nastupom u Sydneyju i očekuje se velika podrška borcu koji dolazi s Novog Zelanda. Toliko je Adesanya inzistirao na nastupu u Sydneyju da je uspio nagovoriti UFC-ove čelnike da omoguće Stricklandu ‘‘title shot‘‘, a ‘‘Izzy‘‘ silno želi ušutkati američkog borca.

Još prošle godine, Strickland se ‘‘uvukao pod kožu‘‘ Israelu Adesanyi na konferenciji za medije uoči UFC 276 eventa. Sean se tada borio protiv Alexa Pereire, a Israel Adesanya branio je pojas protiv Jareda Cannoniera. Strickland je puno više pažnje posvetio Adesanyi, nego svom protivniku Pereiri, a s pregršt provokacija u svom stilu, Strickland je dobrano isprovocirao ‘‘Izzyja‘‘.

Nešto više od godinu dana kasnije, Adesanya može uzvratiti Stricklandu unutar kaveza, a sudeći prema videima koje je objavljivao na svom YouTube kanalu, Adesanya se maksimalno ozbiljno spremao za ovaj meč. Za očekivati je da će svi analitičari u najavi ovog meča dati prednost Adesanyi, ali naravno da uvijek postoji mogućnost iznenađenja i Strickland nije bezopasan borac.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo vrlo interesantan okršaj teškaša. Tai Tuivasa pokušat će prekinuti gubitnički niz nakon što su ga prošle godine nokautirali Ciryl Gane i Sergei Pavlovich. Ljubimac publike borit će se protiv Alexandera Volkova, a Rus dolazi prepun samopouzdanja nakon dvije uzastopne pobjede nokautom (Rozenstruik, Romanov).

Volkov je 24 puta u karijeri slavio nokautom, dok je Tuivasa 13 od ukupno 14 pobjeda upisao na taj način. Očekujte pravi rat u stojci, a jako male su šanse da ovaj meč dogura do sudačke odluke.

Šveđanin hrvatskih korijena Anton Turkalj otvorit će ‘‘main card‘‘, a Turkalja vjerojatno čeka meč za ostanak u UFC-u. Dva poraza u dva nastupa upisao je Turkalj unutar UFC-a, a ovaj vikend čeka ga meč protiv domaćeg borca Tysona Pedra. Pedro je nekoć bio veliki potencijal poluteške kategorije, ali nikada taj potencijal nije ispunio. Posljednji nastup odradio je u drugom mjesecu ove godine, na eventu u Perthu. Modestas Bukauskas porazio ga je tada jednoglasnom odlukom sudaca i stoga Pedro također pobjedu u Sydneyju.

Manel Kape i Felipe dos Santos te Justin Tafa i Austen Lane također su dio ‘‘main carda‘‘, a na preliminarnom dijelu eventa gledati ćemo nekoliko odličnih mečeva. Carlos Ulberg i Da-Un Jung imaju potencijala za odraditi najbolju borbu večeri, a čekaju nas i novi nastupi Jamieja Mullarkeyja (vs. John Makdessi), Nasrata Haqparasta (vs. Landon Quinones) itd.

Kao i uvijek, ‘‘fight week‘‘ uoči velikog UFC-ovog ‘‘PPV‘‘ eventa započinje UFC-ovim ‘‘Countdownom‘‘. Nema boljeg načina za uvod u event, a kompletna epizoda UFC 293 ‘‘Countdowna‘‘ nalazi se ispod ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 06:22