UFC

(VIDEO) UFC-ova Kuća slavnih dobila nekoliko novih 'stanovnika'

Diego Sanchez, Clay Guida, Rashad Evans i Michael Bisping
Legendarna borba Diega Sancheza i Claya Guide postala je dio UFC-ove Kuće slavnih zajedno s tri velika umirovljena borca, bivša prvaka. Riječ je o Richu Franklinu, Rashadu Evansu i Michaelu Bispingu. Pogledajte kako je bilo na jučerašnjoj ceremoniji.

Pet velikih boraca, od kojih su dvojica još uvijek aktivna, dvojica se umirovila prošle godine, a jedan koju godinu ranije su oduševili prepunu dvoranu, gdje su prije službenog ulaska u povijest slobodne borbe odradili i kratke govore. Prvi su na red došli Diego Sanchez i Clay Guida, koji su 2009. godine fanove ostavili bez teksta svojom bespoštednom borbom, posebno njenih prvih pola minute.

"Ne mogu vjerovati da je prošlo već deset godina. Vidim puno dragih lica koje sam vidio i tog dana kad smo Diego Sanchez i ja stali jedan preko puta drugog i ostavili sve što smo imali u ovoj istoj dvorani", rekao je Clay Guida, da bi nakon njega došao red na Diega Sancheza: "Moram izraziti svoju veliku zahvalnost Clayu Guidi. Nevjerojatno legendi sporta, koja poput mene još uvijek igra ovu igru. Ispisujem povijest o drago mi je da sam i danas još uvijek ovdje."

Osim Sancheza, koji je osvojio prvu sezonu Ultimate Fightera, svoje mjesto u povijesti dobio je i pobjednik druge sezone, Rashad Evans. Bivši prvak poluteške kategorije i jedan od najpopularnijih UFC boraca u povijesti tijekom svog govora čak je doživio potres u Las Vegasu, kojeg je na vrhunski način prokomentirao. Prije njega, odrađeno je i primanje Richa Franklina, bivšeg prvaka srednje kategorije.

Posljednji koji je došao na pozornicu bio je Michael Bisping. Pretposljednji prvak srednje kategorije pravi je primjer onoga da nikad ne smiješ odustati od svojih ciljeva jer bi se oni uz maksimalan rad i predanost mogli ostvariti. Njemu je to uspjelo, a sad je uz prisutnost cijele svoje obitelji primljen u Kuću slavnih. Nema sumnje kako će još godina unaprijed puno davati kao komentator i analitičar.

Najbolje trenutno s ceremonije pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
10. svibanj 2024 17:22