UFC

(VIDEO) UFC ususret idućoj priredbi podsjetio na najbizarniji nokaut godine

Barboza vs Burgos
 Screenshot (youtube, Ufc)
Nešto više od tri mjeseca nakon sjajne pobjede nad Shaneom Burgosom, Barboza ponovno ulazi u kavez

Idućeg vikenda UFC on ESPN 30 priredbu predvodit će borba Brazilca Edsona Barboze i Gruzijca Gige Chikadzea. Ususret borbi dvojice spektakularnih boraca, UFC je putem svog Youtube kanala podsjetio na zadnji Barbozin nastup. Edson je u u svibnju ove godine nokautirao Shanea Burgosa u trećoj rundi, ali sami nokaut definitivno je među najbizarnijim ove godine. Burgos je nakon jednog od Barbozinih udaraca pokleknuo s neuobičajenim vremenskom odmakom, odnosno nekoliko sekundi bilo je potrebno da njegovo tijelo procesuira i reagira na primljeni udarac.

"Stvarno ne razumijem. Znao sam da sam zadao dobar udarac jer sam to i osjetio, ali izgledalo mi je to kao da se malo zatresao, nešto se potom dogodilo i onda je pao. Vidio sam priliku i krenuo po prekid meča", osvrnuo se Barboza tada na nesvakidašnji nokaut, dok je Burgos rekao:

"Najčudnije od svega je što se sjećam apsolutno svega što se dogodilo i ljudi su iznenađeni kad im to kažem. Nemam nikakvog gubitka memorije. Borili smo se, bacio sam direkt i vratio ruku, na što je on pogodio brzi overhand direkt koji nisam niti vidio. Osjetio sam da me pogodio, i dalje sam se kretao, no pomislio sam kako je nešto čudno. Moje vidno polje odjednom se krenulo gubiti, a noge su mi se također gasile. Bilo je kao da je netko uzeo potenciometar i samo ga smanjivao. Pokušavao sam se vratiti, ali samo sam bio sve slabiji. Pao sam, htio sam ustati, ali nisam mogao. Svjestan svega, pitao sam se što se događa. Moj um je cijelo vrijeme bio prisutan, ali tijelo ne. Primio sam taj udarac i sam sebi sam rekao da me iznenadio, ali da sam u redu. I onda je krenulo. Kad je sudac prekinuo borbu nije mi bilo drago, jer noge su mi se baš počele vraćati. Definitivno sam jednu sekundu bio ugašen, ali sjećam se trenutka kad sam došao sebi i nisam mogao vjerovati da je borba prekinuta. Čak sam sucu rekao da mora da se šali. Bio sam u potpunoj nevjerici.''

Barboza je tako došao do druge pobjede u nizu, a Burgos je upisao drugi poraz u nizu. 35-godišnji Brazilac tražit će treću pobjedu u nizu protiv Chikadzea dok Burgos trenutno nema ugovorenu borbu. Inače, Edson Barboza i Shane Burgos nagrađeni su za svoju meč bonusom za ''Borbu večeri'' te su kući otišli bogatijih za dodatnih 75 tisuća dolara. Dakle, bizarni nokaut nije jedina zanimljivost u tom obračunu dvojice boraca perolake kategorije. Radilo se o uistinu sjajnoj borbi koju vrijedi ponovno pogledati, a snimku meča možete pogledati pri dnu teksta (Točan trenutak nokauta pogledajte od 12:05 u videu).

Linker
18. svibanj 2024 06:07