UFC

(VIDEO) 'White mi je ponudio milijun dolara za meč protiv Ronde, a onda mi SMS porukom poručio da sam kuja!'

Gina Carano
 Screenshot (YouTube)
Stariji MMA fanovi se jako dobro sjećaju Gine Carano - prve velike ženske MMA zvijezde. Njezina karijera borkinje je završila 2009. godine s prvim porazom u meču za inauguralnom prvakinju Strikeforcea u bantam kategoriji protiv Cris Cyborg. No, popularna Carano se vrlo uspješno prebacila na filmsko platno te je ostvarila vrlo uspješnu holivudsku karijeru.

No, borilačka javnost se vrlo često pitala zašto se ova ljepotica nikada više nije vratila u borilište. Posebno jer je tek nakon njezina odlaska ženski MMA dosegao visine i popularnost kakvu i danas uživa. U jednom trenutku je UFC najavio obračun nje i tada najveće MMA zvijezde Ronde Rousey, no on se nikada nije realizirao. Carano je do danas ostala u glumačkim vodama.

U recentnom razgovoru za ESPN, Amerikanka je napokon objasnila zašto nikada nije ukrstila rukavice s Rousey i zašto se nije vratila u elitnu promociju unatoč ponudi koja je bila na stolu.

"Sjećam se kada je Ronda Rousey postala popularna i kada su me napokon nazvali i tražili sastanak. Ušetala sam u taj restoran, a oni su bili za stolom. Izgledali su kao hrpa mišićavih tipova usred Holywooda. Sjećam se da sam pomislila: Zašto vam je trebalo tako dugo?", započela je Carano svoju priču.

Prema bivšoj borkinji Strikeforcea, Dana White joj je ponudio 1 milijun dolara za meč protiv Rousey. Ona je prihvatila ponudu, no trebalo joj je vremena za što UFC nije imao razumijevanja.

"Oni su mi rekli da mi nude 1 milijun dolara za meč protiv Rousey. Rekla sam im da to zvuči odlično, ali sam ih trebala da oni meni tada učine uslugu. Već duže vrijeme sam glumila i nisam bila aktivna niti u jednoj dvoranii pa mi je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da oko sebe okupim dobar tim, da se vratim u sport, a borci znaju da to nije nimalo lagano. Moraš pronaći ili dvoranu ili izgraditi svoj tim oko sebe. Ako nisi bio aktivan, nema veze što si Gina Carano, trebaš naći tim koji te želi. A za to treba vremena", tumači Carano i dodaje:

"Rekla sam im da mi treba šest mjeseci, a da u međuvremenu ne smiju ništa javno govoriti. Bila je to ugodna večera, dojam je bio pozitivan, ja sam bila iznenađena. Vjerovala da je to moj trenutak da se vratim u sport."

Već idućeg dana je shvatila da je izigrana i da se White i ostatak čelništva UFC-a ne žele držati dogovora.

"A onda, već sljedeći dan, Dana White je govorio javno o meni, izgovarao je moje ime u javnosti, izjavljivao je da će potpisati ugovor sa mnom. A ja u tom trenutku nemam niti tim oko sebe. To nije bilo ono što smo dogovorili i oko čega smo raspravljali. Trebalo mi je barem 6 mjeseci da nađem tim i da se spremim. Nastavilo se s pritiskom, s medijima, s Whiteovim izjavama. Šteta, jer sam mu se javila preko SMS-a i rekla sam mu da to nije ono što smo dogovorili i da mi treba vremena."

"Ali on je nastavio i dalje, ja sam bila pod pritiskom, tražila sam tim. Sjećam se da mi je poslao poruku sa sadržajem tipa: 'Ova kuja nas zaje***'. Ja sam mu odgovorila da vjerujem kako je poslao poruku krivoj osobi. On je odgovorio da nije. To je bio posljednji razgovor koji smo imali preko SMS poruke. To nije bilo okruženje u kojem sam željela biti. Prekinula sam svu komunikaciju nakon svega toga. Vidjeli smo se još jednom na jednoj prigodi, prišao mi je i ispričao se", otkriva ekskluzivno Carano za ESPN i poentira:

"Mislim da to ne vrijedi milijun dolara. To nije vrijedno toga. Nemam problema s autoritetom, nikada nisam niti imala, ali imam problema s ljudima koji vas maltretiraju jer su iznad vas. To je bio kraj razgovora s njima!"

View this post on Instagram

(via @arielhelwani)

A post shared by ESPN MMA (@espnmma) on

Linker
01. svibanj 2024 15:06