UFC

Volkanovski o najvećem borcu u povijesti UFC-ove perolake kategorije: ‘Na fanovima je da biraju, ali za mene je Aldo najveći‘

Alexander Volkanovski (lijevo) i Jose Aldo (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Donedavni prvak perolake kategorije iskazao je poštovanje legendarnom Brazilcu

UFC-ova perolaka kategorija (-66 kg) imala je samo petoricu prvaka kroz dosadašnju povijest. Jose Aldo bio je prvi prvak, zatim je na tron došao Conor McGregor, a pojas su još držali Alexander Volkanovski i Max Holloway. Peti i trenutno aktualni prvak te kategorije zove se Ilia Topuria.

Nerijetko su se potezale rasprave oko ‘‘najvećeg borca u povijesti UFC-ove perolake kategorije‘‘. Dugo je Jose Aldo bez premca držao taj status, ali porazi od McGregora, Hollowayja (x2) i Volkanovskog nekako su poljuljali taj status. Naravno, postoji argument kako Aldo nije bio na svom vrhuncu tijekom nekih od tih mečeva, ali ipak je poljuljan njegov status ‘‘GOAT-a‘‘ u perolakoj kategoriji.

Alexander Volkanovski s vremenom se počeo isticati kao novi najveći borac u povijesti te kategorije. Volk je titulu prvaka branio čak pet puta, a triput je porazio Maxa Hollowayja i jednom je uspio poraziti Josea Alda tijekom svoje UFC karijere. Međutim, ako pitate Volkanovskog, Jose Aldo i dalje je najveći borac u povijesti UFC-ove perolake kategorije.

‘‘Cijenim sve što je Aldo učinio i na drugim ljudima je da odlučuju tko je najveći. Ali ako mene pitate, ja ću reći da je to Aldo, jer on je bio prvak jako dugo. Naravno, ljudi će gledati i na kvalitetu protivnika, ali biti prvakom tako dugo nije lako. Stvari lako mogu krenuti po zlu. Borite se ozlijeđeni i mnoštvo je toga što može krenuti krivo, a kad ste tako dugo prvak, to dovoljno govori o vama.‘‘, rekao je Volkanovski tijekom najave UFC 301 eventa za Fox Sports.

Jose Aldo inače je 2009. godine postao WEC-ovim prvakom perolake kategorije. Dvaput je branio pojas u organizaciji koju je UFC kasnije otkupio, a zatim je upisao još sedam obrana pojasa u UFC-u. Sve do kraja 2015. godine, Aldo je držao titulu prvaka i Volkanovski je svjestan koliko je teško držati takav kontinuitet. Baš zato Volkanovski vidi Alda kao najvećeg borca u povijesti UFC-ove perolake kategorije.

Linker
16. svibanj 2024 14:32