UFC

Volkov i Sandhagen nagrađeni za najbolje izvedbe, borba večeri nije bila upitna

Sandhagen vs. Edgar
 screenshot
Pobjednički dvojac je osim ‘skalpova‘ legendi uspio doći i do dodatne financijske injekcije

U potpunosti zasluženi bonusi dodijeljeni su četvorici sudionika UFC Fight Nighta 184, dva za najbolju izvedbu večeri te naravno jedan za borbu večeri. Ovog puta Dana White nije trebao dugo razmišljati, budući da su se oni najbolji i najuvjerljiviji uspjeli istaknuti ispred ostatka.

Prvi bonus za izvedbu večeri pripada potezu koji bi mogao ostati do kraja godine među kandidatima za najbolji nokaut u 2021. Cory Sandhagen uzeo je svoj drugi bonus u nizu, za prekrasan nokaut protiv Frankieja Edgara, nakon što je jednako lijepim potezom u prošloj borbi zaustavio Marlona Moraesa. Koljeno u bradu nakon pola minute borbe najbolja je reklama za poziciju izazivača.

Među potencijalne izazivačice, one u teškoj kategoriji, uvrstio se Alexander Volkov. Dominantna izvedba i pobjeda nad Alistairom Overemom predstavila je jednog novog Volkova, a on je došao do svog trećeg bonusa.

Konkurencija za borbu večeri je postojala, no ipak je ono što su ponudili Beneil Darisuh i Carlos Diego Ferreira nadmašilo ostatak. U svakom trenutku ove uzbudljive borbe vidjelo se da je riječ o duelu dva borca u sjajnim pobjedničkim nizovima, a pobjeda je u tijesnoj podijeljenom sudačkoj odluci pripala Dariushu. Ujedno je ovo bio revanš borbe iz 2014. godine, kad je Dariush također slavio, tim putem jednoglasnom odlukom.

Dariushu je ovo šesta pobjeda u nizu, a bio bi i peti bonus u nizu, da prošli put nije premašio granicu kategorije pa je ostao bez bonusa. Sjajan niz borca koji vraća svoj Top 10 status lake kategorije. Ferreira je uzeo svoj četvrti bonus ukupno te drugi za najbolju borbu večeri.

Linker
30. travanj 2024 16:12