UFC

Vraća se ‘BMF‘ titula! Dana White potvrdio nove nastupe Gaethjea, Alexa Pereire, Paula Coste...

Justin Gaethje

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC-ov predsjednik iznenada se javio s velikim vijestima, a potvrdio je pregršt odličnih mečeva

Kakve je bombastične vijesti donio Dana White sinoć, trideset minuta iza ponoći! UFC-ov predsjednik odlučio se nakratko javiti s nekim bitnim vijestima, a ovaj put nas definitivno nije razočarao.

White je prije svega najavio UFC 291 event koji će se održati 29. srpnja (sedmi mjesec) u Salt Lake Cityju. Odmah smo dobili i kompletan ‘‘main card‘‘ za tu priredbu, a glavna borba večeri donosi povratak ‘‘BMF‘‘ titule (‘Baddest Motherf**ker‘). Radi se o izmišljenom pojasu od strane UFC-a, a UFC preko tog pojasa zapravo imenuje ‘‘najopakijeg tipa na svijetu‘‘.

Taj pojas izmišljen je 2019. godine, a Jorge Masvidal i Nate Diaz borili su se za tu titulu. Masvidal je porazio Diaza prekidom nakon treće runde, ali s obzirom da se Jorge nedavno povukao iz sporta, UFC treba novog ‘‘BMF-a‘‘. Moramo priznati da su odabrali dvojicu sjajnih kandidata za epitet ‘‘BMF-a‘‘.

Dustin Poirier i Justin Gaethje predvodit će UFC 291 event i borit će za upražnjenu ‘‘BMF‘‘ titulu. Bit će to revanš njihovog meča iz 2018. godine, a tada je slavio Poirier tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Brojni veliki MMA portali proglasili su taj meč najboljom borbom godine u 2018., a nema sumnje da će i revanš biti fantastičan. Ali ostatak ‘‘carda‘‘ također je nevjerojatan!

Alex Pereira saznao protivnika u poluteškaškom debiju, Paulo Costa dobio iznenađujućeg protivnika!

U sunaslovnoj borbi večeri čeka nas debi Alexa Pereire u poluteškoj kategoriji. Samo tri i pol mjeseca nakon poraza od Israela Adesanye, Pereira će ponovno kročiti u kavez. ‘‘Poatan‘‘ čeka težak debi u poluteškoj, a protivnik će mu biti Poljak Jan Blachowicz, bivši prvak poluteške kategorije. Odličan test Pereirinih mogućnosti među poluteškašima.

Paulo Costa također se vraća u kavez, a petorangiranog izazivača srednje kategorije čeka protivnik koji djeluje kao podosta iznenađujuć odabir od strane organizacije. Naime, Costa će se boriti protiv Ikrama Aliskerova, borca koji je pretprošli vikend debitirao u UFC-u i nokautom je porazio Phila Hawesa. Aliskerov nije rangiran unutar top 15, ali očito ga UFC-ovi čelnici žele ekspresno pogurati ka vrhu kategorije, jer im je potrebna ‘‘svježa krv‘‘ pri vrhu srednje kategorije.

Tony Ferguson pokušat će prekinuti gubitnički niz borbom protiv još jednog veterana, a najavljen je i UFC 292 event

Legendarni Tony Ferguson također će nastupiti na ovom eventu, a svoj niz od pet uzastopnih poraza pokušat će prekinuti protiv Bobbyja Greena. Ovaj meč također jamči spektakl, a ‘‘main card‘‘ otvorit će borba između Michaela Chiese i Kevina Hollanda. Zbilja nevjerojatno dobar ‘‘fight card‘‘ od strane UFC-a, a na preliminarnom dijelu priredbe trebali bi se obračunati Stephen Thompson i Michel ‘‘Demolidor‘‘ Pereira između ostalih.

image

UFC 291 - main card

Screenshot (youtube, Ufc)

Nakon što je završio s najavom fantastičnog UFC 291 eventa, White je najavio i UFC 292 priredbu. Dugo se šuška da će se taj event održati 19. kolovoza (osmi mjesec) u Bostonu, a White je to i potvrdio. Šuškalo se i da će event predvoditi Jamahal Hill i Jiri Prochazka, ali od tog meča zasad neće biti ništa.

Aljamain Sterling i Sean O‘Malley dobili su ulogu u glavnoj borbi večeri, a Sterling će tražiti četvrtu obranu pojasa u bantam kategoriji. Velika je ovo prilika za O‘Malleyja da napravi dodatni iskorak ka statusu ponajveće zvijezde u MMA-u, ali neće mu biti lako protiv sjajnog Sterlinga.

Weili Zhang branit će titulu prvakinje u slamka kategoriji na UFC 292 eventu u Bostonu, a protivnica će joj biti Brazilka Amanda Lemos. S vremenom će nam UFC otkrivati i ostatak ‘‘fight carda‘‘ za taj event.

Što reći, osim da nas je Dana White počastio fantastičnim vijestima i sjajno je ljeto pred UFC-om i UFC-ovim fanovima.

Linker
18. svibanj 2024 15:21