UFC

Weili Zhang prisjetila se komentara od strane Namajunas: ‘Nije dobro miješati politiku i sport‘

Weili Zhang
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bližimo se 06. studenom i UFC 268 eventu na kojemu će se Zhang pokušati vratiti pojas

UFC 268 priredba donosi dvije borbe za titulu. Izuzev Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona koji će se boriti za pojas u velter kategoriji, imat ćemo prilike gledati i meč za prvakinju UFC-ove slamka kategorije. Kineskinja Weili Zhang u revanšu protiv Rose Namajunas pokušat će vratiti titulu prvakinje u svoje vlasništvo.

Dvije sjajne borkinje slamka kategorije prvi međusobni meč odradile su krajem travnja ove godine. Rose Namajunas ekspresno je slavila nakon 78 sekundi borbe tako što je sjajnim lijevim high kickom pogodila Zhang. Pomalo iznenađujuće dobila je Weili priliku za revanš unatoč uvjerljivom porazu. Kineskinja se tokom gostovanja u MMA Houru osvrnula na određene situacije iz prvog meča, točnije, na publiku koja je bila kompletno na strani Namajunas. Zhang je morala proći kroz seriju zvižduka od strane navijača u Jacksonvilleu gdje se održala UFC 261 priredba.

''Da, zviždanje publike utjecalo je pomalo na mene. Mislim da je Rose zaslužna za to svojim komentarima. Međutim, to je moj problem jer trebala bih se fokusirati na borbu, a ne na publiku. Ne mogu utjecati na to koga će publika favorizirati. Postajem fokusiranija na samu borbu.'', objasnila je borkinja iz Kine.

Dosta prašine podigli su komentari Rose Namajunas ususret prvoj borbi. Naime, ''Thug Rose'' je umiješala politiku u svoj govor te je izjavila:

''Nije slučajnost što je Weili crvena, to je ono što ona predstavlja. Ja kažem, bolje mrtva nego crvena! Nemam ništa protiv nje, no to mi je velika motivacija. Znati da se borim za slobodu, da sam svjesna u postojanje Krista, da imam litavsku krv i američki san. To je ono što unosim u ovu borbu"

Weili Zhang sada se dotaknula i tih komentara te je priznala kako joj nisu najbolje sjeli. Kineskinja vjeruje kako se zapravo radilo i o taktici kojom je Namajunas okrenula publiku protiv nje.

''Prema mom mišljenju, mislim da je prešla granicu tim komentarima. Smatram da smo ovdje u UFC-u zbog strasti prema MMA-u kao sportu. Ovdje sam da sklapam prijateljstva jer svi imamo zajedničku ljubav prema borilačkim vještinama. Nije dobra stvar miksati politiku i sport, ali to je možda njen plan. U početku sam mislila da se radi o običnom 'trash talku'. Nije me pogađalo. Međutim, kada sam izašla pred publiku, a oni su bili protiv mene, onda sam shvatila da je Rose tim komentarima htjela okrenuti publiku protiv mene.'', rekla je Weili Zhang.

Weili i Namajunas revanš će odraditi u New Yorku, točnije u Madison Square Gardenu. Kineskinja se nada kako će tamo biti i određen broj kineske publike koja će biti na njenoj strani.

''Bila sam jednom u New Yorku, ali nikada u Madison Square Gardenu. Radujem se borbi, a očekujem i kineske navijače koji će me podržavati. Međutim, poradila sam na svom mentalitetu. Ukoliko mi publika bude zviždala i upućivala neugodne povike, ja ću svejedno misliti da me vole.'', dodala je Zhang.

Linker
19. svibanj 2024 18:57